Home » Administratie » Primarii se plâng că pandemia a blocat investițiile. Județul Vaslui are proiecte de 860 milioane lei prin PNDL 2

Primarii se plâng că pandemia a blocat investițiile. Județul Vaslui are proiecte de 860 milioane lei prin PNDL 2

de Dănuț CIOBANU 

Pandemia de coronavirus a afectat ritmul de lucru la proiectele de dezvoltare, aflate în derulare la nivelul județului Vaslui. Multe din investiții nu sunt în graficul de lucru stabilit la constractarea lucrărilor, iar primarii speră ca în anul viitor să poate recupeze întârzierile. În total, județul Vaslui a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei.

Liviu Pârciu, primarul comunei Viișoara, a precizat că pandemia de COVID-19 a avut un efect negativ în ceea ce privește capitolul de investiții. Unele firme de construcții au avut probleme cu muncitorii care s-au infectat cu virusul și, în consecință, au rămas în urmă cu lucrările.

”Nutrim speranța că 2021 va fi un an mai bun. Avem depuse mai multe proiecte la Compania Națională de Investiții și, în prezent, sunt în derulare mai multe investiții. Construim un dispensar, o grădiniță, avem lucrări la școala din centrul localității. Sperăm să scăpăm de pandemie, să avem un an mai bun și să desfășurăm toate lucrările în bune condiții. Pandemia ne-a afectat pe toți, inclusiv sufletește, am avut de a face cu o frică care ne-a descurajat. O să fie această vaccinare și vom scăpa de frică”, a spus Liviu Pârciu, primarul comunei Viișoara.

Județul Vaslui a primit la jumătatea acestui an de la bugetul consolidat al statului suma de 6.600.000 lei, pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Fondurile au fost majorate ca urmare a lucrărilor suplimentare ce se execută la diverse obiective de investiții.

În total, județul Vaslui a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei. Din numărul total de investiții, CJ Vaslui derulează prin PNDL 2 un număr de 17 proiecte, care totalizează suma de 180 milioane de lei. Investițiile din cadrul programului vizează reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: