Home » Administratie » Primăriile vasluiene, pregătite pentru deszăpezire. S-au asigurat utilaje, materiale și fonduri financiare

Primăriile vasluiene, pregătite pentru deszăpezire. S-au asigurat utilaje, materiale și fonduri financiare

Autoritățile publice locale din județul Vaslui sunt pregătite pentru a face față noului anotimp rece. Primăriile au alocat fonduri pentru activitatea de deszăpezire, s-au îngrijit de stocurile de  materiale antiderapante, precum și de starea utilajelor.

”Noi avem un buldoexcavator al primăriei, care este echipat cu lame pentru deszăpezire. Avem și nisip în toate zonele pe care le considerăm periculoase. De drumurile județene se ocupă Consiliul Județean Vaslui. Avem de asigurat traficul pe 40 kilometri de drumuri comunale, în cele șase sate componente ale comunei Oltenești. Am alocat pentru această iarnă un buget de 10.000 de lei pentru lucrările de deszăpezire și cu siguranță vom face față acestei ierni”, a spus Constantin Galeru, primarul comunei Oltenești.

În cursul lunii noiembrie 2020, a avut loc prima ședință de lucru a Comandamentului județean de coordonare a activității de intervenție pentru deszăpezire și combaterea poleiului pe drumurile județene în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.

În acest an, la nivelul județului Vaslui se vor monta 8 kilometri de parazăpezi, lucrările de deszăpezire urmând să se desfășoare pe circa 1.000 kilometri de drumuri județene. De asemenea, în activitatea de deszăpezire sunt implicate și UAT-urile pe unde trec drumurile județene.

În lucrările de deszăpezire sunt implicate aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire, în timp ce necesarul de nisip este de 4.300 tone și 50 tone de sare. La fel ca și în anii trecuți, sunt drumuri pe care activitatea de dezăpezire va fi mai intensă. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*