Home » Local » Bătrânii din comuna Berezeni vor avea un centru social, unde vor primi o masă caldă și tratament medical

Bătrânii din comuna Berezeni vor avea un centru social, unde vor primi o masă caldă și tratament medical

În comuna Berezeni va fi inaugurat în anul următor un centru social de zi pentru persoanele vârstnice. Investiția este extrem de importantă pentru autoritățile locale, în condițiile în care foarte multe persoane în vârstă au rămas singure și nu are cine să le îngrijească. Valoarea proiectului se ridică la 1 milion de lei, iar printr-un ONG este asigurată funcționarea pentru o perioadă de trei ani de zile.

”Centrul social de zi este pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Capacitatea centrului este pentru 150 de persoane și vor fi prestate servicii sociale pentru persoanele în vârstă defavorizate. Lucrările la investiții au început în această toamnă, s-a turnat fundația și stâlpii construcției și urmează să se toarne plafonul. Sper ca în vara anului viitor să dăm acest centru în funcțiune”, a spus Toader Dima, primarul comunei Berezeni.

În ultimii ani, foarte mulți tineri au plecat în străinătate să lucreze și mulți bătrâni au rămas fără niciun ajutor. Totuși, în ultima perioada, pe fondul pandemiei de coronavirus, o parte din tinerii plecați s-au întors în satele comunei. O parte din aceștia lucrează în sectorul agricol sau prestează diverse servicii către populație.

”La acest centru social se va servi o masă caldă, pentru cei care se pot deplasa. Pentru cei care nu se pot deplasa, noi am comandat două mașini, una pentru transport persoane și alta pentru transportul mesei calde. În aceste cazuri, asistentele se vor deplasa la domiciliul persoanelor vârstnice pentru a le da masa și a îngrijirea de care au nevoie. Cei care vin la centru au la dispoziție medici, asistente, infirmiere și vor putea beneficia de tratament, de ședințe de fizioterapie etc. Bătrânii așteaptă cu nerăbdare deschiderea centrului. Din nefericire, în perioada această cu pandemia de coronavirus e foarte greu cu deplasarea”, a mai spus Toader Dima.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: