Home » Local » Fără prime de Crăciun! Angajații din privat se roagă pentru slujbe. Bugetarii nu au nevoie de bonusuri financiare

Fără prime de Crăciun! Angajații din privat se roagă pentru slujbe. Bugetarii nu au nevoie de bonusuri financiare

Pandemia de coronavirus a blocat toate bonusurile financiare care se acordau cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun. În prezent, în unele societăți comerciale sindicaliștii poartă negocieri cu patronatul în vederea acordării unor prime pentru sărbătorilor de sfârșit de an și rămâne de văzut care vor fi rezultatele acestor acțiuni.

”Din ce am discutat cu o mare parte din colegi nu prea se dă nimic. Salariații vor primi tichete de masă și sunt negocieri pentru acordarea unui cadou în valoare de 150 de lei. Dacă se depășește această valoare suma este impozabilă, la fel și în cazul când cadoul depășește valoarea de 200 lei pe copil. Aceste negocieri se poartă în zona privată. Pe salariați îi interesează cel mai mult menținerea locului de muncă, deoarece doar așa vor avea o sursă pentru subzistență”, a spus Gheorghe Croitoru, liderul Sindicatului CNSRL „Frăția” Vaslui.

Anul trecut, salariații din mediul privat au primit prime de Crăciun. Cei mai avantajați au fost angajații care și-au negociat bine contractele de muncă și au primit bonusuri financiare.

În ceea ce privește zona bugetară, salariații din acest sector beneficiază de indemnizații de hrană sau tichete de vacanță. Mai mult, la ce salarii încasează acum cei din mediu bugetar nu mai au nevoie de prime pentru sărbători.

Sindicatul CNSLR ”Frăția” Vaslui are în componență sindicate din domeniul sănătății, protecția copilului și finanțele publice, care totalizează circa 4.000 de sindicaliști. Din sectorul privat, sindicatul are în jur de 2.500 de angajați.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: