Home » Local » Beneficiarii centrelor sociale Băceşti şi Codăeşti vor achita în 2021 un nou cost lunar de întreținere

Beneficiarii centrelor sociale Băceşti şi Codăeşti vor achita în 2021 un nou cost lunar de întreținere

Consiliul Județean Vaslui a stabilit costul mediu lunar de întreţinere pe anul 2021, a beneficiarilor de servicii prestate de Centrele de Asistenţă Medico-Sociale Băceşti şi Codăeşti. Astfel, costul lunar de întreținere este de 4.598 lei pentru o persoană la Centrul de Asistenţă Medico-Socială Băceşti și 4.254 lei pentru o persoană la Centrul de Asistenţă Medico-Socială Codăeşti.

Contribuţiile personale ale beneficiarilor se vor calcula pe baza costului mediu lunar şi în funcţie de numărul de zile în care s-au acordat servicii. Beneficiarii serviciilor acordate în unităţile de asistenţă medico-socială sunt persoane cu afecţiuni cronice care necesită, permanent sau temporar, supraveghere, asistare, îngrijire, tratament. Din cauza unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, beneficiarii nu au posibilitatea să îşi asigure nevoile sociale, să îşi dezvolte propriile capacităţi si competenţe pentru integrarea socială.

La această dată, Centrul de Asistenţă Medico-Socială Băceşti dispune de un număr de 101 de paturi, ca urmare a implementării, în anii anteriori, a unui proiect cu finanţare din fonduri europene nerambursabile. De asemenea, Centrul de Asistenţă Medico-Socială Codăeşti dispune de un spațiu cu 40 de paturi, care a fost modernizat cu fonduri europene, de care pot beneficia persoane cu nevoi socio-medicale.

Potrivit legislației în vigoare, cele două instituţii au la dispoziţie trei surse de finanţare: transferuri de la bugetul de stat către bugetul local, prin bugetul Ministerului Sănătăţii; subvenţii de la bugetul local al judeţului şi venituri proprii.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: