Home » Administratie » După ce orar mai circulă autobuzele la Bârlad?

După ce orar mai circulă autobuzele la Bârlad?

Important! Bârlădenii pot afla prin intermediul Est News care este orarul după care circulă la Bârlad autobuzele Unistil, societate care asigură transportul public de persoane în oraș.

De ani de zile, cu unele excepții, orarul de funcționare al autobuzelor care asigură transportul de persoane la Bârlad este o necunoscută. În ultimele luni însă, din cauza scăderii frecvenței cu care circulă aceste autobuze, redacția Est News a fost asaltată de sesizări cu privire la faptul că oamenii nu știu când sosește autobuzul în stație, atât în timpul săptămânii, cât mai ales în weekend.

Din cauza faptului că adăposturile din stații, acolo unde sunt, nu mai au apărătoare laterale, dar și pentru că afișajul electronic nu a fost definitivat de Primărie, operatorul de transport spune că nu a avut unde afișa orarul.

În aceste condiții, reporterul Est News a solicitat programul după care circulă autobuzele Unistil, având în vedere sesizările populației, dar și vremea care s-a înrăutățit. Iată care este orarul microbuzelor și autobuzelor Unistil, în timpul săptămânii:

În zilele de sâmbătă și duminică, precum și în timpul sărbătorilor legale, mașinile Unistil circulă din oră în oră, după cum urmează:

Reprezentanții Unistil spun că programul transportului public în oraș a suferit două modificări, de un an și jumătate, de când societatea a preluat acest serviciu în Bârlad, prin încredințare directă.

Astfel, programul stabilit inițial în caietul de sarcini a trebuit modificat în martie, anul acesta, odată cu intrarea în starea de urgență. În acea perioadă, autobuzele mergeau dimineața până la ora 8 și după-amiază, între 13 și 16. Mașinile Unistil de pe traseul IRB – Gară circulau din 20 în 20 de minute, iar cele de liceu din jumătate în jumătate de oră.

Starea de alertă prelungită a dus la o  reducere drastică a numărului de călători și implicit la pierderi financiare considerabile. După ce în martie au fost trimiși în șomaj taxatorii, pentru a putea supraviețui, SC Unistil SA a fost nevoită să reducă frecvența microbuzelor și autobuzelor. În timpul săptămânii, acestea merg din 15 în 15 minute, iar în weekend, o dată pe oră.

Contractul de concesionare a serviciului de transport public local va expira în luna aprilie 2021. Reprezentanții Primăriei spun că situația se va schimba în privința transportului în comun. Caietul de sarcini va obliga operatorul să îmbunătățească vizibil calitatea transportului în comun iar Primăria va monta GPS pe fiecare mașină, astfel încât călătorii să știe exact când sosește în stație autobuzul.

Până atunci, n-ar fi rău ca orarul autobuzelor să fie afișat pe site-ul Primăriei, pentru ca bârlădenii să poată afla oricând după ce program circulă acestea. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*