Home » Administratie » Județul Vaslui va contracta un credit de 50 milioane lei pentru cofinanțarea investițiilor europene

Județul Vaslui va contracta un credit de 50 milioane lei pentru cofinanțarea investițiilor europene

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Județean Vaslui va împrumuta 50 milioane de lei pentru cofinanțarea prefinanțarea proiectelor europene. Împrumutul are o o perioadă de graţie de până la 3 ani şi o perioada de rambursare de până la 9 ani. Creditul va fi utilizat pentru cofinanțarea mai multor priecte, printre care drumul strategic, extinderea UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, dotarea noului ambulatoriu etc.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat o hotărâre privind contractarea și garantarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 50.000.000 lei, în vederea asigurării cofinanţării şi prefinanţării proiectelor de interes judeţean finanţate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Finanțarea are o maturitate de până la 12 de ani, din care o perioadă de graţie de până la 3 ani şi o perioada de rambursare de până la 9 ani.

Contractarea şi garantarea finanţării rambursabile se fac pentru realizarea investiţiilor publice de interes judeţean: Creşterea eficienţei energetice a imobilului “CSEI Elisabeta Polihroniade”; Reabilitare, modernizare şi dotare Şcoala Profesională Specială “Sfânta Ecaterina” Huşi; Dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui; Extindere Unitate de Primiri Urgenţe şi realizare heliport; Reabilitare şi modernizare Drum strategic judeţean Bârlad – Laza – Codăeşti (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246).

Garantarea împrumutului se va face din veniturile bugetului local al Judeţului Vaslui. Serviciul datoriei publice locale nu reprezintă obligaţii sau răspunderi ale Guvernului României şi acesta va fi plătit din bugetul local sau/şi din împrumuturi pentru refinanţarea datoriei publice locale.

În prezent, județul Vaslui are în implementare un număr de 13 proiecte pentru care se beneficiază de fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 293.000.000 lei. Pentru implementarea acestor investiții este nevoie urgentă de resurse financiare pentru a asigura cofinanţarea şi prefinanţarea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: