Home » Justitie » Percheziții domiciliare, într-un dosar de contrabandă calificată

Percheziții domiciliare, într-un dosar de contrabandă calificată

Update: 

În completarea materialului de presă transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui în cursul zilei de vineri, 11 decembrie a.c., vă informăm că față de 15 persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Persoanele reținute (13 bărbați și 2 femei) domiciliază în județul Suceava (12), în județul Neamț (2) iar una este din județul Iași.

Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui a reieșit că, în perioada anilor 2019-2020, persoanele cercetate în prezentul dosar penal ar fi comercializat pe piața internă (piețe, târguri, magazine, etc.) produse accizabile (țigarete) provenite din activități de contrabandă. Introducerea țigaretelor s-ar fi realizat prin trecerea acestora, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, din afara spațiului comunitar.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 500.000 lei.

Ca urmare a punerii în aplicare a celor 85 de mandate de percheziție domiciliară (69 în județul Suceava, 8 în județul Neamț, câte 2 în județele Vaslui, Iași și Bacău, precum și câte una în judeţele Constanța și Dâmbovița) au fost depistate și ridicate în vederea cercetărilor peste 73.000 de țigarete provenite din contrabandă, care urmau să fie comercializate pe piața internă. Totodată, au fost ridicați și indisponibilizați peste 260.000 lei, susceptibili a proveni din derularea activității infracționale.

În cauză, polițiștii au pus în aplicare 59 de mandate de aducere.

În cursul zilei de 12 decembrie a.c., 20 de persoane au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea dispunerii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă în formă continuată”, în vederea probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a fost organizată cu sprijinul Inspectoratelor de Poliție Județene Iași, Neamț, Bacău, Vrancea, Galați, Constanța și Dâmbovița, jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, precum și al Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Vaslui, Iași, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați.

 

Știre inițială:

 În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, efectuează 85 de percheziții domiciliare la adrese de pe raza județelor Vaslui, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Constanța și Dâmbovița.

Astăzi, 11 decembrie a.c., peste 200 de polițiști, 100 de jandarmi și 40 de luptători de acțiuni speciale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pun în aplicare 85 de mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Vaslui, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Constanța și Dâmbovița.

În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă calificată„.

Ancheta este în curs de desfășurare, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui urmând a efectua cercetări în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Inspectoratelor de Poliție Județene Iași, Neamț, Bacău, Vrancea, Galați, Constanța și Dâmbovița, jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău precum și al Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Vaslui, Iași, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

About admin

%d blogeri au apreciat: