Home » Administratie » Trei familii din județ s-au mutat în case noi construite de Episcopia Hușilor

Trei familii din județ s-au mutat în case noi construite de Episcopia Hușilor

Episcopia Hușilor a finalizat încă trei case în cadrul proiectului „Bucuria e acasă”, locuințe ce au fost oferite unor familii nevoiașe din municipiul Huși și comuna Boțești. Cheile au fost oferite chiar de către episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie, care a oficiat câte o slujbă de sfințire, la fel cum a făcut și cu celelalte patru case dăruite până acum familiilor din județ cu situații materiale precare.

Alte trei familii nevoiașe din județ au primit cheile unor noi locuințe ridicate de către Episcopia Hușilor. Pe lângă generosul dar primit de la Biserica Ortodoxă Română, familiile în cauză au avut bucuria de a-l avea ca oaspete pe episcopul Ignatie al Hușilor, care a oficiat o slujbă de sfințire pentru fiecare locuință în parte oferită noilor proprietari.
Din punct de vedere spiritual, în aceste zile premergătoare Crăciunului încercăm să ne manifestăm dragostea față de cei sărmani, față de cei aflați în privațiuni. Am început să construim mai multe case pentru familii cu copii foarte mulți, care locuiau în spații improprii, mult prea mici pentru a avea un minim de confort. Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu și prin bunăvoința și deschiderea inimii unor oameni deosebiți, am sfințit alte trei case, pe care le-am pus la dispoziția acestor familii. Am fost cu gândul, în primul rând, la copilași, care au nevoie să crească într-un mediu frumos, călduros, la propriu și la figurat, și despre care să spună, cu adevărat, «aceasta este casa noastră». Din nefericire, sunt și familii care locuiesc în spații foarte mici, total improprii, nu au lemne și nici hrană. Nevoile sunt mari. Pe cât ne stă în putință, încercăm să venim în întâmpinarea acestor nevoi. Îi mulțumim lui Dumnezeu, Cel care ne motivează și ne dă imboldul lăuntric de a-L vedea în acești copii pe El, pe Iisus născut în ieslea Betleemului”, a declarat episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie.

Cele trei locuințe au fost construite în cadrul proiectului „Bucuria e acasă”, care a fost demarat cu binecuvântarea episcopului Ignatie al Huşilor şi coordonat de consilierul eparhial Vladimir Beregoi. Proiectul este dedicat familiilor cu mulţi copii sau care se află în situaţii delicate din punct de vedere material şi constă în construirea unor case, dotate cu toate cele necesare, respectiv utilităţi, mobilier, aparate de uz casnic, veselă şi haine, care sunt oferite, la cheie, acestor familii.

Până la acest moment, au fost finalizate șapte locuinţe, alte trei urmând să fie sfințite și oferite beneficiarilor în perioada imediat următoare. Prima casă sfințită astăzi a fost ridicată pentru o familie cu trei copii din municipiul Huși, a doua pentru o bătrână tot din Huși, iar a treia pentru o altă bătrânică din satul Boțești, comuna Boțești. Aceste persoane trăiau, până nu demult, cu grija zilei de mâine și cu teama de a nu îngheța în locuințele lor improvizate”, a precizat consilierul eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși. (Ionuț PREDA)
`

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*