Home » Invatamant » Primăria Vaslui va acorda 4.603 burse școlare. Bursa de performanță are o valoare de 350 lei

Primăria Vaslui va acorda 4.603 burse școlare. Bursa de performanță are o valoare de 350 lei

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința din această săptămână numărul și cuntumul burselor şcolare aferente anului şcolar 2020-2021, pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat. De asemenea, aleșii locali vor vota și regulemantul de acordare a burselor școlare în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiului Vaslui.

Astfel, se vor acorda un număr de 4.603 burse (de performanță, de merit, de studiu și burse de ajutor social) pentru elevii din învăţământul preuniversitar (primar, gimnazial, liceal), aferente anului 2020-2021, din care: burse de performanţă – 28; burse de merit – 3.482; burse de studiu – 163; burse de ajutor social – 930.

Cuantumul burselor pentru elevii din învăţământul preuniversitar este următorul: bursa de performanţă este de 350lei/lună, bursa de merit este de 120 lei/lună, bursa de studiu este de 110 lei/lună, bursa de ajutor social este de 100 lei/lună. Fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor vor fi suportate din bugetul de venituri şi cheltuieli al Municipiului Vaslui aferent anului 2020.

În anul școlar 2020-2021, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot benewficia elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, este de 100 lei. Bursele se asigură din bugetele locale ale UNAT-urilor de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din TVA, aprobate prin legea bugetului de stat cu această detinație.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*