Home » Local » Transurb Vaslui se pregătește pentru achiziția a două autobuze noi. Autobuzele din circulație sunt vechi de peste 12 ani

Transurb Vaslui se pregătește pentru achiziția a două autobuze noi. Autobuzele din circulație sunt vechi de peste 12 ani

de Dănuț CIOBANU 

Transurb Vaslui va participa la un proiect de granturi de investiții, pentru a achiziționa două autobuze. Grantul de investiţii care poate fi acordat este între 50.000 şi 200.000 euro. În prezent, societatea de transport are în dotare 13 autobuze, cele mai noi fiind achiziționate în anul 2008. De asemenea, societatea dispune de patru microbuze cumparate în anul 2004 și un autocar.

Consiliul Local Vaslui va aproba participarea operatorului local de trasport public în cadrul proiectului de granturi de investiții, în vederea achiziționării a două autobuze. Serviciul de transport public local în municipiul Vaslui este efectuat de operatorul de transport rutier Transurb SA, în baza contractului de delegare a serviciului de transport public de persoane aprobat prin HCL nr. 8/2019.

În prezent, parcul auto al societății are o vechim medie de peste 10 ani şi un grad avansat de uzură și un consum mare de combustibil. De asemenea, coeficientul de disponibilitate a parcului auto existent este redus din cauza numărului de unități de transport funcţionale, raportat la numărul de trasee și numărul de curse care trebuiesc efectuate zilnic. Tocmai de aceea, este necesară aplicarea de către SC Transurb Vaslui la măsura ”Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor”, din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile.

Grantul de investiţii care poate fi acordat este între 50.000 şi 200.000 euro. Asigurarea cofinanţării de minimum 15% din valoarea proiectului şi a eventualelor cheltuieli neeligible se vor face de la bugetul local, întrucât bugetul societății nu poate si acoperi aceste cheltuieli.

În prima jumătate a acestui an, SC Transurb Vaslui a scos în circulație două microbuze care au fost achiziționate la sfârșitul anului 2019. Pentru a putea circula pe străzile orașului, societatea de transport a trimis la Galați șoferi și mecanici, pentru a se instrui în vederea utilizării mijloacelor de transport.

Noile microbuze urbane de transport au făcut senzație pe străzile municipiului Vaslui. La vremea respectivă, la sediul SC Transurb Vaslui au fost primite un număr mare de telefoane din partea călătorilor, pentru a întreba care este programul de circulație al microbuzelor, pentru a se plimba prin oraș. Mai mult, au fost și consilieri din cadrul CL Vaslui care s-au interesat de orarul de circulație al microbuzelor de la sfârșitul de săptămână, pentru a vedea care sunt condițiile de transport în noile mijloace.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*