Home » Administratie » 2021 va fi anul investițiilor în rețelele de gaze naturale. Primarii vasluieni pariază pe aceste proiecte

2021 va fi anul investițiilor în rețelele de gaze naturale. Primarii vasluieni pariază pe aceste proiecte

de Dănuț CIOBANU 

Tot mai mulți primari din județul Vaslui își întocmesc proiecte pentru branșarea localităților la sistemul de gaze naturale. Grupați în asociații de mai multe comune sau individual, primarii au înțeles că alimentarea cu gaze este extrem de importantă pentru dezvoltare și creșterea strandardului de viață a populației. Proiectele sunt în diferite etape procedurale, iar primarii sunt optimiști că vor realiza aceste investiții.

Relu Brașoveanu, primarul comunei Bălteni, a spus că, în prezent, are în lucru un proiect pentru alimentarea cu gaze naturale.

”Am depus acest proiect de mai mult timp. Zona dintre Cișmeaua Moldovencei și Mărășeni, pe unde trece conducta de gaze spre comuna Ștefan cel Mare aparține de Bălteni. Noi am demarat proiectul, am realizat o parte din studiile necesare și acum suntem în etapa de concesionare a terenului. SC Gaz Est Vaslui se va ocupa de proiectare și execuția lucrărilor. Noi acum facem diligențele necesare pentru a obține avizele de la Apele Române și Căile Ferate, în vederea emiterii autorizației de construire. Pentru început ne va ajuta Consiliul Județean cu sumele necesare, urmând ca noi să identificăm alte surse de finanțare a proiectului”, a spus Relu Brașoveanu.

La nivelul județului Vaslui mai sunt și alte UAT-uri care lucrează la întocmirea proiectelor de alimentare cu gaze naturale. Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni, a precizat că se fac o serie de studii topo și geo pentru realizarea documentației.

”Suntem orientați spre a realiza un proiect de aducțiune de gaze în comunele Hoceni, Crețești, Dimitrei Cantemir și Păducreni. Ne-am asociat toate comunele pentru a promova acest proiect. Sperăm că un astfel de obiectiv ambițios și pretențios se va implementa și în comunele noastre, pentru ca locuitorii să beneficieze de gaze. Oamenii ne întreabă despre acest proiect, alții sunt surprinși și neîncrezători. Consider că suntem pe direcția bună și sunt șanse mari ca acest obiectiv să se realizeze”, a spus Vasile Țabără.

La nivelul județului Vaslui a mai fost înființată o altă asociație care are drept obiectiv racordarea unor comunități la rețeaua de gaze naturale. Localitățile care fac parte din asociere sunt Murgeni, Fălciu, Berezeni, Șuletea și Epureni. Toate UAT-urile au finalizat și depus documentația pentru branșarea la rețeaua de gaze naturale și au o șansă mare la finanțare.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*