Home » Administratie » Cei 10 parlamentari de Vaslui, cu acte în regulă

Cei 10 parlamentari de Vaslui, cu acte în regulă

Biroul Electoral Județean Vaslui a validat, luni după-amiază, mandatele celor zece deputați și senatori care ne vor reprezenta în următorii patru ani în Parlamentul României după votul popular din 6 decembrie. Cele patru mandate date la redistribuire au revenit celor de la PNL, USR și AUR, cei mai câștigați în urma acestor alegeri la nivelul județului nostru fiind liberalii.

Cei zece parlamentari de Vaslui sunt cu acte în regulă, odată cu încheierea acelei etape de redistribuire a voturilor la nivel național. Astfel, PNL a primit încă un post de senator, pentru bârlădeanul Iulian Bîca, și unul de deputat, atribuit lui Tudor Polak. Încă un mandat de senator a fost câștigat de basarabeanul Andrei Busuioc (AUR), iar unul de deputat de către Mihai Botez (USR-PLUS). Cei patru parlamentari se alături celorlalți șase care intraseră direct în Parlament, cu mandate pline: Eduard Popica (PSD), Adrian Solomon (PSD), Irinel Stativă (PSD), Nelu Tătaru (PNL) și Raisa Enachi (AUR), toți în Camera Deputaților, precum și Gabriela Crețu (PSD) în Senat. Toți cei zece deputați și senatori își vor putea ridica certificatul de parlamentar de la Prefectura Vaslui, document cu care apoi se vor putea prezenta la locul de muncă.

Cei mai câștigați la nivelul județului Vaslui, dacă ne raportăm la rezultatul alegerilor parlamentare, au fost cei de la PNL. Cu un procent de 21%, liberalii au prins un post de senator și două de deputați. La polul opus, se află cei de la PSD care, cu un procent aproape dublu față de PNL, respectiv 38%, a primit doar cu un post de deputat în plus. Tot la fel de câștigați au fost și cei de la AUR, care, cu 12%, au câte un post de senator și deputat. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: