Home » Administratie » Tânăr basarabean căutat de Interpol pentru furturi comise în Occident, depistat în Vama Albița

Tânăr basarabean căutat de Interpol pentru furturi comise în Occident, depistat în Vama Albița

Un tânăr de 26 de ani, din Republica Moldova, care era căutat de autoritățile din Franța și Italia pentru furturi comise pe teritoriul acestor state, a fost prins de către polițiștii de frontieră vasluieni în timp ce încerca să intre în România. Autoritățile de frontieră l-au reținut și predat pe basarabean polițiștilor Serviciul de Investigații Criminale Vaslui, care vor lua măsurile legale care se impun.

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat, cu cetăţenie română şi Republica Moldova, căutat de autorităţile din Franța și Italia pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietății private, pe teritoriul ambelor state. Tânărul de 26 de ani s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Irlanda.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele tânărului erau emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Franța, la data de 22 septembrie 2017, și o alertă Interpol emisă de Italia, la data de 07 mai 2019, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietății private (furt), pe teritoriul ambelor state. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că tânărul a săvârșit faptele pentru care este căutat pe teritoriul Franței sub o altă identitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Odată reținut, basarabeanul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Poliției Județene Vaslui în vederea luării măsurilor legale care se impun. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: