Home » Administratie » Vești nu tocmai bune pentru proprietarii care au imobile neîngrijite la Bârlad

Vești nu tocmai bune pentru proprietarii care au imobile neîngrijite la Bârlad

Va crește sau nu valoarea impozitului pe clădirile și terenurile neîngrijite din Bârlad? Rămâne de văzut ce vor decide consilierii locali în ședința ordinară de Consiliu de vineri, 18 decembrie.

Pe ordinea de zi figurează și proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2021. În Anexa 1 a proiectului se stipulează supraimpozitarea clădirilor și terenurilor neîngrijite situate în intravilanul municipiului Bârlad, precum și a terenurilor agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv, cu un procent de pana la 500%.

Supraimpozitarea, se menționează în proiect, se va face în conformitate cu propriile regulamente aprobate prin hotărâre a Consiliului Local Municipal Bârlad.

Problema supraimpozitării caselor și terenurilor neîngrijite, care afectează din punct de vedere estetic aspectul urban, unele fiind poziționate chiar în centrul orașului, a fost adusă în discuție de câțiva ani, de la începutul primului mandat al primarului Dumitru Boroș.

Măsura a fost îndelung comentată dar, în cele din urmă, aleșii locali au înțeles necesitatea acesteia, chiar și consilierii care invocau ca argument gradul ridicat de pauperizare a cetățenilor orașului.

De vreme ce edilul a inițiat acum un proiect privind supraimpozitarea clădirilor și terenurilor neîngrijite, înseamnă că Poliția Locală a reușit să inventarieze aceste terenuri și clădiri, și, în funcție de evaluarea fiecărui caz în parte, se va stabili procentul de supraimpozitare. (M. N.)

About admin

One comment

  1. Și dacă proprietarul e Primăria, îi dă poliția locală amenda sau supraimpozitează cu 500%?

%d blogeri au apreciat: