Home » Agricultura » Vasluienii care au construcții pe terenuri extravilane trebuie să scoată aceste suprafețe din circuitul agricol!

Vasluienii care au construcții pe terenuri extravilane trebuie să scoată aceste suprafețe din circuitul agricol!

Vasluienii care au la această dată finalizate construcții pe orice fel de terenuri agricole situate în extravilan, fără aprobarea scoaterii din circuitul agricol a acestor terenuri, pot solicita scoaterea din circuitul agricol a acestor suprafețe. Această scoatere a terenurilor din circuitul agricol se face cu achitarea prin multiplicarea de trei ori a tarifului prevăzut de lege. Operațiunea este necesară în vederea intrării în legatilate a respectivelor cosntrucții.

Scoaterea din circuitul agricol se poate face în termen de cel mult cinci ani, începând cu data de 12 decembrie 2020 și până la data de 12 decembrie 2025. După finalizarea acestei perioade, nu vor mai putea fi scoase din circuitul agricol terenurile situate în extravilan pe care, la această dată, sunt amplasate construcții de orice fel și pentru care nu s-a solicitat scoaterea din circuitul agricol.

În Monitorul Oficial nr. 1.203 din 9 decembrie 2020 a fost publicată Legea nr. 287/2020 – privind stabilirea unor măsuri de aplicare a dispozițiilor art. II alin. (1) din Legea nr. 186/2017 pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

Potrivit actului normativ: ”Dispozițiile alineatului (1) al art. II din Legea nr. 186/2017 pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 598 din 25 iulie 2017, se aplică pe o perioadă de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi”.

(Dănuț Ciobanu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*