Home » Administratie » Cadouri de Moș Crăciun pentru copiii din comuna Roșiești

Cadouri de Moș Crăciun pentru copiii din comuna Roșiești

Pandemia de coronavirus a creat numeroase probleme și la nivelul comunei Roșiești. Cu toate acestea, autoritățile locale depun toate eforturile pentru a trece peste această perioadă grea și să sprijine locuitorii comunității. O primă decizie luată la nivel local este acordarea și în acest an a unor cadouri pentru copii.

”Vom acorda cadouri copiilor din comună cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun. Sunt momente grele pentru toți și ne dorim să facem și noi lucruri pentru a le oferi un motiv de bucurie. O să îi chemăm la școală și o să le dăm cadourile, apoi o să meargă acasă. Situația este dificilă, iar pandemia de coronavirus ne-a creat probleme la nivel local”, a spus Florin Anea, primarul comunei Roșiești.

În actualul context de criză sanitară, evenimentele care prezentatu datinele și obiceiurile de la sfârșitul anului nu se vor mai putea organiza. Chiar dacă dorința locuitorilor comunei este mare pentru a participa la astfel de momente tradiționale, autoritățile trebuie să respecte condițiile impuse de legislației în vederea protejării populației împotriva coronaviruslui.

”Trebuie să ne protejăm unii pe ceilalți, să respectăm măsurile de protecție. La începtul pandemiei a fost la nivel local o stare generală de tensiune, am avut și două persoane infectate cu coronavirus de la primărie. Am depășit acel moment, trebuie să trecem de această boală și să ne protejăm”, a mai spus Florin Anea.

La fel ca în restul comunităților, agenții economici de la nivel local au avut de suferit de pe urma pandemiei și trebuie să se adapteze noilor realități socio-economice. Cu toate acestea, la bugetul local nu s-a înregistrat o scădere a veniturilor colectate de la contribuabili. Cetățenii comunei au căutat să se gospodărească și au făcut eforturi pentru a achita obligațiile fiscale pe care la datorează la bugetul local.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*