Home » Coronavirus » Deși numărul cazurilor de COVID a scăzut ușor în județ, autoritățile se tem de o nouă creștere după sărbători

Deși numărul cazurilor de COVID a scăzut ușor în județ, autoritățile se tem de o nouă creștere după sărbători

Rata incidenței cazurilor de COVID în județ a scăzut în ultimele două săptămâni de la 2,2, la 2,14 la 1.000 de locuitori, dar autoritățile recomandă populației să nu lase garda jos.

Dacă la 1 Decembrie rata incidenței la Bârlad era de 5,1 la 1.000 de locuitori, pe 15 decembrie aceasta a scăzut la 4,5. Scăderi sensibile ale ratei incidenței s-au observat și în celelalte orașe ale județului. Marți, 15 decembrie, rata incidenței în Vaslui era de 2,12 la 1.000 de locuitori, la Huși 2,78, la Murgeni 2,08, iar la Negrești era 0,68 la 1.000 de locuitori.

În continuare, se menține ridicat numărul pacienților cu forme medii și severe, chiar dacă de la începutul lunii decembrie se observă mici scăderi. Pe 1 Decembrie, erau internat în secțiile Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, unitate suport COVID, 325 de pacienți, iar ieri se mai aflau pe patul de spital doar 284 de bolnavi.

În două săptămâni, numărul cazurilor cu forme medii a scăzut de la 168 de pacienți, la 148, iar numărul pacienților internați la ATI a scăzut de la 20, la 16, cu unele fluctuații.

Numărul cazurilor cu forme severe de COVID se menține aproape constant, între 70 și 80 de pacienți fiind în această situație la spitalul bârlădean.

Numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut, însă, în ultimele două săptămâni, de la 637, pe 1 Decembrie, la 833, ieri, pe 16 decembrie. În ultima lună, dintre pacienții cu SARS-CoV-2 și-au pierdut viața 63 de bolnavi din județ

Autoritățile atenționează populația județului să evite petrecerile de Crăciun și Anul Nou, unde riscul de infectare este foarte mare. În caz contrar, ne putem aștepta ca pe 2 ianuarie și pe 17 ianuarie, la două săptămâni de la aceste evenimente, să asistăm la o creștere importantă a cazurilor de COVID. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: