Home » Invatamant » Gestul impresionant al unei eleve din Bârlad, în prag de sărbători

Gestul impresionant al unei eleve din Bârlad, în prag de sărbători

Gabriela Buhuș este elevă în clasa a XII-a, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad. De patru ani face voluntariat la Asociația „Bună ziua copii din România”. Asociația, cu vechime rezonabilă în domeniul asistenței sociale, premiază în fiecare an pe cei mai implicați voluntari.

Anul acesta, ca de altfel și în 2019, Gabriela a fost remarcată de profesioniștii asociației. Astfel, a primit astăzi o diplomă și o tabletă, drept premiu pentru rezultatele deosebite în activitatea sa de voluntariat în cadrul asociației, însă a hotărât să doneze tableta unui copil sărman.

„Sunt convinsă că în această perioadă sunt mulți copii, elevi, care nu au cum să învețe online, pentru că părinții lor nu își permit să le cumpere tablete sau telefoane performante. De aceea, am decis să donez tableta primita de la <<Bună ziua copii, din Romania>> cuiva care are mai multă nevoie de ea decât mine. Am luat legătura cu cei de la Clubul Bikerboyz, care este foarte implicat în acțiuni caritabile. Au identificat o familie cu opt copii din Zorleni, care au nevoie de o tabletă măcar, și voi merge acolo, pe 24 decembrie, să o donez”, ne-a declarat Gabriela Buhuș.

Eleva de liceu nu consideră ca a făcut un gest extraordinar, ci unul normal, pe care fiecare dintre cei care au făcut voluntariat în domeniul asistenței sociale l-ar fi făcut fără să stea prea mult pe gânduri, în aceasta perioadă de pandemie, în care multe familii au avut de suferit din punct de vedere material. (M. N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*