Home » Local » Laboratorul pentru testarea COVID-19 din municipiul Vaslui se va deschide după data de 1 ianuarie 2021

Laboratorul pentru testarea COVID-19 din municipiul Vaslui se va deschide după data de 1 ianuarie 2021

În primele luni ale anului 2021, în municipiul Vaslui va fi deschis un laborator pentru determinări SARS-COV 2, pentru suplimentarea capacităţii de testare în vederea diagnosticării COVID-19 la nivelul județului. În prezent, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui dotează cu aparatură respectiva locație.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că legislativul local a adoptat o hotărâre în vederea refacerii infrastructurii noului spațiu, care este situat pe strada Republicii, bl. 350, scara A, parter. Lucrările prevăd asigurarea suprafeţelor (pereţilor) lavabile până în tavan, acoperirea pavimentului cu linoleum medical, montarea de uşi cu deschidere automată pentru camerele de lucru a echipamentelor medicale etc. Consiliul Local (CL) Vaslui aprobat darea în administrare către DSP, a spaţiului ce aparţine domeniului privat al municipiului Vaslui.

”Acum spațiul respectiv se dotează cu aparatură. Punerea în funcțiunea va fi probabil după data de 1 ianuarie 2021. Spațiul se predă prin proces verbal, investiția în modernizarea acestuia ridicându-se la 600.000 de lei”, a precizat Vasile Pavăl.

Spaţiul solicitat de către DSP Vaslui nu a fost folosit de mai mulţi ani, astfel încât a necesitat lucrări de reabilitare pentru redarea funcţionalităţii. Locația are destinaţie de spaţiu pentru cabinete medicale, fiind înscrisă în Cartea Funciară Vaslui cu numărul cadastral 70239-C1-U18 cu o suprafaţă construită de 297 metri pătrați (mp), o suprafaţă utilă de 243 mp şi o cotă teren de 62 mp, valoarea de inventar fiind de 470.847 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: