Home » Culture » Premiu onorant, pentru scriitoarea bârlădeană Dorina Stoica

Premiu onorant, pentru scriitoarea bârlădeană Dorina Stoica

Veste bună, în prag de Crăciun. Scriitoarea bârlădeană Dorina Stoica a câștigat Premiul I pentru proză, în cadrul Concursului Național de Creație Literară, secțiunea proză și eseu cu temă religioasă.

A doua ediție a concursului care poartă numele scriitorului Traian Dorz s-a desfășurat în perioada 26 octombrie – 30 noiembrie, iar marți au fost anunțați finaliștii. Au participat peste 200 de autori, care și-au trimis creațiile online, iar la proză a fost remarcată și distinsă cu Premiul I scriitoarea Dorina Stoica.

„Participarea la concursuri este o provocare pe care, de teama eșecului, mulți dintre acei care scriu o evită. Dacă nu vei intra în competiție cu alții, dacă nu vei fi supus rigorilor unui juriu format din persoane care te evaluează doar prin intermediul a ceea ce scrii, căci nu te cunosc personal, nu vei ști niciodată dacă scrisul tău este apreciat. Fiecare recunoștere este un pas înainte.”, ne-a declarat Dorina Stoica.

Iată un scurt fragment din lucrarea de proză premiată „Din anul acela crizantemele nu au mai înflorit”:

„De cele mai multe ori, moartea cuiva apropiat aduce schimbări radicale în viața noastră. E ca și cum acea persoană, de acolo din lumea în care nu se poate pătrunde decât prin moarte, te ajută să evoluezi spiritual. Prin cele ce se întâmplă cu tine după moartea cuiva drag, capeți certitudinea că sufletul este nemuritor și că lumea cealaltă e lângă noi, e cu noi, dar nu o putem vedea, iar morții noștri sunt ființe eterice vii, despovărate de greutatea trupului ce este trecător și muritor pe acest pământ.”

Lucrarea premiată a fost scrisă de Dorina Stoica în urmă cu trei ani, în memoria tatălui său, decedat în 1996. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*