Home » Invatamant » Rețeaua școlară din municipiul Vaslui are 49 de unități de învățămînt de stat și private

Rețeaua școlară din municipiul Vaslui are 49 de unități de învățămînt de stat și private

Consiliului Local (CL) Vaslui va aproba în ședința de astăzi rețeaua unităților de învăţământ preuniversitar de stat şi particular pentru anul şcolar 2021-2022. La nivelul municipiului Vaslui funcționează în prezent 25 de unităţi de învăţământ de stat cu personalitate juridică (6 licee, 10 şcoli, 7 grădiniţe, o unitate de învăţământ conexă pentru activitățile extracurriculare şi un centru judeţean de excelenţă pentru pregătirea tinerilor capabili de pe performanţe înalte). De asemenea, funcționează 21 de unităţi de învăţământ de stat arondate unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică şi 3 unităţi de învăţământ particular.

Printr-o adresă formulată în luna octombrie 2020, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a solicitat sprijinul CL Vaslui pentru realizarea activităţilor necesare în vederea stabilirii reţelei şcolare pentru anul 2021-2022.

În acest sens, Primăria Vaslui a solicitat unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi privat date cu privire la numărul de elevi, clase, personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, în vederea întocmirii proiectului de rețea şcolară. Proiectul a fost transmis de către municipalitate Inspectoratului Școlar Județean Vaslui în vederea obținerii avizului conform pentru organizarea rețelei școlare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: