Home » Administratie » Refaceți infrastructura! Vasluienii sunt tot mai nemulțumiți de modul în care se lucrează la proiectul de apă și canal

Refaceți infrastructura! Vasluienii sunt tot mai nemulțumiți de modul în care se lucrează la proiectul de apă și canal

de Dănuț CIOBANU 

Programul european de modernizare a sistemului de apă și canal din municipiul Vaslui continuă să creeze numeroase probleme la nivelul orașului. Municipalitatea continuă să fie nemulțumită de ritmul de lucru, iar tot mai mulți locuitori sunt nemulțumiți de modul în care se intervine la nivelul infrastructurii rutiere. În total, investiițiile pe apă și canal din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA. 

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că municipalitatea nu este beneficiarul proiectului de apă și canal, dar este conștient că trebuie să preia toate problemele de imagine provocate de acest program.

”Eu sunt vizat și îmi asum această responsabilitate. Fac toate eforturile ca firma de construcții să respecte contractul, să refacă zonele unde a intervenit. Am cerut ca în această perioadă să nu se mai înceapă alte lucrări și să se refacă din urmă tot ce s-a stricat. Vom verifica dacă acest lucru se întâmplă. Oamenii au înțeles situația provocată de lucrările la acest proiect, dar vor să poată circula. Constructorii trebuie să fie tolerați pentru că, în caz contrar, ei pot pleca în orice moment. Iar să facem o nouă licitație ne trebuie încă doi ani. Acest proiect de apă și canal tebuie finalizat, pentru ca apoi să se refacă toate străzile prinse în pachete de investiții”, a precizat Vasile Pavăl.

În cursul lunii septembrie 2018, SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. În total, investiițiile din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA.

În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara a început lucrările din cadrul proiectului în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. Însă, cum era de așteptat, criza de muncitori a afectat și acest proiect.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*