Home » Invatamant » Surpriza de care s-au bucurat 110 de elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad

Surpriza de care s-au bucurat 110 de elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad

Moș Crăciun a ajuns ieri la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad. Chiar dacă nu mai sunt la vârsta copilăriei, elevii s-au bucurat de darurile primite. O sută zece liceeni din cei 150 de beneficiari ai proiectului privind învățământul secundar ROSE, au primit tablete, în valoare totală de 50.000 de lei.

Sursa de finanțare pentru aceste dispozitive, care vor facilita participarea celor 100 de elevi la cursurile online, este Banca Mondială, finanțatoarea proiectului ROSE. Acest proiect finanțează și masa pentru elevii beneficiari, însă, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, elevii nu au mai fost prezenți fizic la școală.

Echipa de management a proiectului ( prof. Alina Sebeni, prof, Carmen Filiche și prof. Roxana Giușcă) a propus ca banii care erau destinați asigurării mesei pentru beneficiari să fie direcționați pentru achiziționarea de tablete. Ideea a fost sprijinită de către directorul liceului, prof. Ghiorghe Pricop, și acceptată de coordonatorul de grant de la Inspectoratul Școlar Județean și de Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă, din cadrul Ministerului Educației.

Tot prin programul ROSE se vor achiziționa în viitorul apropiat încă 40 de tablete, care vor fi oferite elevilor ce aparțin unor categorii dezavantajate social și care au înregistrat progrese școlare în ultimii ani.

„În anul școlar curent, 100 de elevi din clasele IX-XI beneficiază de pregătire de tip remedial, la disciplinele Limba și literatura română și Matematică, iar 50 de elevi de clasa a XII-a beneficiază de un program de pregătire suplimentară la disciplinele de bacalaureat, în funcție de profil și de opțiuni. Totodată, elevii proiectului participă la activități de vizează dezvoltarea personală și orientarea în carieră, beneficiază de un cerc de lectură, de un curs de educație pentru o viață sănătoasă și de un club care își desfășoară activitățile pe două componente: cercul de teatru și cercul de jurnalism și fotografie. Subproiectul ORIZONT, din cadrul proiectului ROSE, aflat în al treilea an de implementare, a adus astăzi un zâmbet pe chipurile elevilor implicați, odată cu primirea acestor tablete atât de necesare pentru participarea la cursurile online.”, ne-a declarat prof. Ghiorghe Pricop, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

Conducerea Liceului „Mihai Eminescu” s-a implicat și anterior în asigurarea dispozitivelor necesare profesorilor și elevilor, în urmă cu două săptămâni reușind să obțină o donație de la compania Pentalog, unul dintre liderii europeni ce furnizează produse software și consultanță în domeniul IT.

Astfel, Liceul „Mihai Eminescu” a primit 20 de calculatoare și 20 de laptopuri care au fost distribuite profesorilor dar și elevilor din afara proiectului ROSE. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: