Home » Local » Revelion cu restricții! Primăria Vaslui nu știe dacă va mai desfășura manifestările specifice sărbătorilor de iarnă

Revelion cu restricții! Primăria Vaslui nu știe dacă va mai desfășura manifestările specifice sărbătorilor de iarnă

Activitățile pe care Primăria Vaslui urma să le desfășoare la sfârșitul acestui an sunt puse sub semnul întrebării. Este vorba despre manifestările legate de Moș Crăciun, Revoluția Română sau evenimentele din noaptea de revelion. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că municipalitatea este atentă la restricțiile impuse de autoritățile centrale și, în funcție de aceste decizii, rămâne de văzut dacă activitățile sprecifice sărbătorilor de iarnă se vor mai desfășura.

”Până în data de 15 decembrie, municipiul Vaslui a avut o rată de infectare sub 3 la mia de locuitori. Sunt în vigoare toate aceste restricții care se referă la distanțare, purtarea măștii, igienizare. Deocamndată instituțiile publice funcționează și sper să funcționeze în continuare. Nu stăm pasivi. Vom vedea dacă putem să desfășurăm toate aceste activități. Din nefericire, este un an atipic, care parcă ne-a transformat din toate punctele de vedere. În anii trecuți, la primărie ne întâlneam cu foarte multă lume, dar acum o putem face decât prin online. Depinde de noi toți să ne protejăm și să îi protejăm și pe alții”, a spus Vasile Pavăl.

În primele luni ale anului 2021, în municipiul Vaslui va fi deschis un laborator pentru determinări SARS-COV 2, pentru suplimentarea capacităţii de testare în vederea diagnosticării COVID-19 la nivelul județului. În prezent, Direcţia de Sănătate Publică Vaslui dotează cu aparatură respectiva locație. Laboratorul este situat pe strada Republicii, bl. 350, scara A, parter.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*