Home » Administratie » Vasile Pavăl anunță marea asfaltare în anul 2021. Proiectele vizează Moara Greci, Filaturii, Viișoara și Rediu

Vasile Pavăl anunță marea asfaltare în anul 2021. Proiectele vizează Moara Greci, Filaturii, Viișoara și Rediu

de Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui continuă în anul viitor investițiile în modernizarea infrastructurii rutiere. Zonele în care vor demara lucrări de asfaltare sunt Moara Greci, Filaturii, Viișoara și Rediu. Cele patru pachete de străzi pregătite pentru asfaltare totalizează circa 34 de kilometri, investițiile urmând să deruleze în următorii 3 – 4 ani.

Modernizarea infrastructurii rutiere este una din prioritățile investiționale de la nivelul municipiului Vaslui. În zonele în care utilitățile au fost introduse vor fi modernizare străzile, trotuarele și alte elemente ce țin de infrastructura stradală. În prezent sunt în derulare proiecte de asflatare pe strada Dimitrie Cantemir și se lucrează pe străzile din Brodoc. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că pentru primăvara anului viitor sunt pregătite alte pachete de străzi pentru asfaltare. Cele patru pachete de străzi pregătite pentru asfaltare totalizează circa 34 de kilometri, investițiile urmând să deruleze în următorii 3 – 4 ani.

”Pregătim străzi pentru asfaltare în Moara Greci, sunt scoase la licitație contractele de adjudecare a lucrărilor și pe Filaturii, Viișoara. Rediu”, a spus Vasile Pavăl.

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2020 prevede la capitolul venituri suma de 163.136.000 lei, iar la cheltuieli este estimată aceeași sumă. De asemenea, la secțiunea de funcționare sunt previzionate venituri în valoare de 115.282.000 lei, în timp ce la cheltuieli este prognozată aceeași sumă. Nu în ultimul rând, secțiunea de dezvoltare din cadrul bugetului general pe 2020 al municipiului Vaslui are prevăzută la capitolul venituri suma de  47.854.000 lei, iar la cheltuieli este etimată aceeași sumă.

Dacă în anul 2019 bugetul Vasluiului a fost în valoare de 120 milioane de lei, în acest an veniturile estimate se ridică  la suma de 163 milioane de lei. Practic, avem de a face cu o creștere a veniturilor cu 41 milioane de lei, o sumă importantă pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*