Home » Administratie » Cadoul primit de primarul Dumitru Boroș de la consiliera PSD Gabriela Plăcintă

Cadoul primit de primarul Dumitru Boroș de la consiliera PSD Gabriela Plăcintă

Bursele elevilor din Bârlad au fost majorate. Consilierii locali au votat creșterea cuantumului tuturor categoriilor de burse școlare. Într-o ședință anterioară, Gabriela Plăcintă, consilier local PSD, propusese o majorare a acestora, dar majoritatea membrilor legislativului local nu a dorit să ia în calcul amendamentul.

Hotărârea de Guvern, emisă recent, care prevede că nicio bursă școlară nu poate să fie mai mică de 100 de lei, a obligat consilierii să voteze majorarea burselor elevilor din școlile bârlădene.

Astfel, bursa socială a crescut de la 80 de lei la 100 de lei, cea de studii de la 90 la 100 lei, bursa de merit a fost majorată de la 100 la 120 de lei, iar bursa de performanță a fost stabilită la 250 de lei, față de 200, cât era pana acum.

După votul pozitiv al consilierilor locali, exercitat pentru acest proiect, Gabriela Plăcintă a ținut să-l felicite pe primarul Boroș pentru faptul că a majorat toate categoriile de burse, oferindu-i un album cu fotografii realizate la diferite activități dedicate Centenarului Unirii, activități derulate în școlile din Bârlad. Edilul a fost impresionat de gestul consilierului PSD, cu care de altfel a stat și la poze.

Chiar dacă elevii bârlădeni vor avea burse ceva mai mari, numărul burselor este mult mai mic decât la Vaslui, de aproape patru ori. În Vaslui primesc bursă 4.600 de elevi, iar valoarea bursei de performanță este de 350 de lei. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*