Home » Administratie » Hușenii vor vedea focul de artificii de dealul Moțoc

Hușenii vor vedea focul de artificii de dealul Moțoc

Primăria municipiului Huși va încerca și în acest an să dea importanță sărbătorilor de iarnă la fel ca și în anii trecuți. Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a spus că va face absolut totul ca cetățenii să se bucure de sărbători, în condițiile actualelor restricții impuse de criza de sănătate.

”Pe aleea pietonală din oraș sunt amplasate boxe la care se va cânta colinde în toată perioada sărbătorilor. Sperăm să facem și focul de artificii. Mă gândeam să punem arficiile pe dealul Moțoc, care este cel mai înalt punct din municipiul Huși, astfel încât toată lumea de acasă să poată vedea focul de articifii. Orașul este ornat și luminat. Nu am mai îmbunătățit iluminatul, noi încercăm să sărbătorim cu bani puțini, pentru că așa suntem învățați noi românii. Vom înlocui la iluminat doar ce este de înlocuit și eventual mai dotăm cu trei – patru ghirlande pentru a acoperi întregul oraș”, a spus Ioan Ciupilan.

În contextul crizei de sănătate provocate de pandemia de coronavirus și autoritățile locale din municipiul Huși se decurcă tot mai greu, fiind nevoite să apeleze la venituri care erau alocate la alte capitole bugetare.

”Am făcut niște eforturi financiare tăind din alte locuri, unde am renunțat practic la anumite capitole de investiții. Din altă parte nu aveam de unde să renunțăm, pentru a asigura minimul necesar să încercăm să funcționeze toate instituțiile publice din municipiul Huși”, a precizat Ioan Ciupilan.

 (Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*