Home » Administratie » Investiții masive în anul 2021 în municipiul Vaslui. Cofinanțarea proiectelor de la bugetul local este de 10 milioane de lei

Investiții masive în anul 2021 în municipiul Vaslui. Cofinanțarea proiectelor de la bugetul local este de 10 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU 

În anul 2021, municipiul Vaslui va beneficia de un volum de investiții foarte mare. Este vorba despre cele șapte proiecte din cadrul POR 2014-2020 – Axa Prioritară 4, care totalizează suma de 27 milioane de euro. Pentru toate aceste investiții, cota de cofinanțare a Primăriei Vaslui se ridică la 10 milioane de lei.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că în anul 2020 s-au pregătit toate proiectele pentru implementare.

”Am căutat fiecare sursă de finanțare și am încercăm să încadrăm toate aceste obiective acolo unde le este locul. Proiectele de pe POR 2014-2020 vor  fi în derulare în  diferite stadii în anul viitor, iar unele dintre acestea vor fi puse în funcțiune”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Unul din proeicte vizează construcția unei creșe pe terenul care a aparținut fostei unități militare din centrul municipiului Vaslui. Totodată, o grădinița va fi ridicată pe un teren din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Printr-un alt proiect european, municipalitatea vizează reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ preuniversitar – Liceul ”Ion Mincu”. Investiția constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de contrucție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.

O ată investiție vizează extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători. Astfel, în cadrul proiectului vor fi achiziționate 18 mijloace de transport călători, din care opt autobuze hibrid diesel/electric și 10 troleibuze nearticulate.

În ceea ce privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport vor fi montați 342 de stălpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*