Home » Local » Ceremonie la Vaslui de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății

Ceremonie la Vaslui de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății

Cu ocazia Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății, în Cimitirul Eternitatea din Vaslui a avut loc o ceremonie religioasă. Evenimentul a cuprins slujba de pomenire a eroilor, oficiat de un sobor de preoți condus de părintele protopop de Vaslui, Adrian Chirvasă, alocuțiuni și depunerea unor coroane de flori în semn de pioasă aducere aminte.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a ținut să amintească de simbolistica zilei de 22 decembrie, iar generațiile care vin trebuie să mențină aprinsă flacăra idealurilor din decembrie 1989, pentru care s-au jertfit atâția români.

Într-o zi asemănătoare cu aceasta, acum 31 de ani, împinși de un imbold nedirijat de nimeni, decât de sufletul lor, sute de mii de oameni au ieșit pe străzile orașelor din țara noastră. Aveau cu toții un simbol care îi îmbărbăta să fie prezenți pe străzi, să protesteze împotriva unei ordini opresive, și simbolul acela era binele, mai binele tuturor. În confuzia și tumultul de atunci, entuziasmul de atunci, mulți dintre cei care au participat la evenimentele din decembrie 1989 au căzut. Noi, și de data aceasta, ca în fiecare an, ne aflăm aici pentru a le aduce un pios omagiu celor care au căzut, pentru a ne aminti de jertfa lor și de acel simbol care îi îmbărbăta să iasă și să înfrunte orice pericol de pe vremea aceea, despre care încet-încet puțini dintre noi vor mai putea povesti cu adevărat din ceea ce au trăit”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: