Home » Invatamant » Proiect pentru prevenirea abandonului școlar

Proiect pentru prevenirea abandonului școlar

t-EACH for all and EACH” sau „Predă pentru toți și fiecare” este titlul proiectului care va fi implementat în curând de către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui (CJRAE).

Proiectul, care se va derula în perioada 18 ianuarie – 17 decembrie 2021, are ca temă prevenirea abandonului școlar și urmărește îmbunătățirea competențelor experților educaționali în domeniul prevenirii abandonului școlar, în vederea adaptării metodelor de lucru cu elevii aflați în situație de risc de abandon școlar.

În cadrul proiectului, doi consilieri școlari vor participa la un schimb de experiență în Islanda (Borgarnes), iar patru consilieri școlari vor merge la Oslo, în Norvegia.

„Obiective specifice ale proiectului sunt:

1. Dezvoltarea de noi abilităţi de lucru cu elevii/copiii aflați în situație de risc de abandon şcolar, pentru 2 profesori ai Centrului Județean de Resurse şi Asistentă Educatională Vaslui la toate nivelurile educationale, până în decembrie 2021.

2. Dezvoltarea competentelor care au la bază principiul Învățării aprofundate, realizarea de legături între subiecte şi integrarea conceptelor, pentru un număr de patru experți educationali ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vaslui, în vederea flexibilizării actului didactic, pentru lucrul cu elevii care se află în risc de abandon şcolar, până în decembrie 2021;

3. Dezvoltarea abilităților de transfer de competenţe şi cunoştinte dobândite la nivel international şi sprijinirea schimbului de bunelor practici, în ceea ce priveşte activităţile de lucru cu elevii în risc de abandon şcolar, în 6 şcoli din județul Vaslui, pănă în decembrie 2021.

Proiectui cuprinde 6 mobilități  de formare, la care vor participa 6 experţi educaționali ai CJRAE Vaslui. Doi consilieri şcolari vor participa la cursul „Diverse Society Diverse Classroom”, susţinut de Inter Cultural lceland, în Islanda, Borgarnes, în perioada 7 martie – 13 martie 2021 şi 4 consilieri şcolari vor participa la cursul „Cross-disciplinary teaching a practical exploration”, susţinut de New School, în Norvegia, Oslo, în perioada 23 august -25 august 2021.

Rezultatele proiectutui:

– 2 consilieri şcolari vor aplica modelul gândirii critice şi creative cu elevii lor de la clasă; vor implementa învățarea prin colaborare; vor învăţa cum să creeze un mediu incluziv pentru elevii aflați în risc de abandon şcolar şi, de asemenea, vor aplica noi metode de predare şi evaluare adaptate nivelului şi nevoilor acestora.

120 de profesori din 6 şcoli considerate a avea un număr mare de elevi cu risc de abandon şcolar vor beneficia de transferul de informaţii;

– 2400 de elevi în risc de abandon şcolar vor beneficia de un stil de predare inovativ și adaptat caracteristicilor lor.

Rezultatele aşteptate pe termen lung: îmbunătățirea prezenței şcolare în rândul elevilor din cele 6 şcoli vizate în proiect; creşterea motivației pentru învăţare a elevilor în risc de abandon şcolar şi îmbunătățirea metodelor de predare, precum şi adaptarea acestora la nevoile elevilor.”, se arată într-un comunicat al CJRAE Vaslui.

Proiectul „t-EACH for all and EACH” este finanțat prin Granturile SEE Mecanismul Financiar 1014-2021- Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor în România.

About admin

%d blogeri au apreciat: