Home » Local » Artificiile la control! Timp de o lună, inspectorii muncii verifică comercializarea articolelor pirotehnice

Artificiile la control! Timp de o lună, inspectorii muncii verifică comercializarea articolelor pirotehnice

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui derulează în perioada 7 decembrie 2020- 8 ianuarie 2021, o campanie de verificare a legalităţii comercializării articolelor pirotehnice.

”Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori în țară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice provocând mari pagube materiale şi uneori chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. În perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

Astfel, se impune efectuarea de controale la comercianţi şi deţinători de astfel de articole, pentru a se verifica dacă: aceştia sunt autorizaţi conform legii de către ITM şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti; mişcarea articolelor pirotehnice, respectiv intrarea şi ieşirea acestora se face în baza documentelor prevăzute de lege; transportul articolelor respective se face conform prevederilor legale; depozitarea acestora este conformă; dacă nu sunt depăşite cantităţile aprobate pentru a fi depozitate etc.

”Dacă un comerciant consideră sau are motive să creadă că un articol pirotehnic nu este conform cu cerinţele esenţiale de securitate, acesta nu pune la dispoziţie pe piaţă articolul pirotehnic înainte ca el să fie adus în conformitate. Atunci când articolul pirotehnic prezintă un risc, comerciantul informează producătorul sau importatorul în acest sens, precum şi autoritatea de supraveghere a pieţei”, a mai spus Gheorghe Chirvase.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: