Home » Comunicate » (Video) Nu mai locuiesc într-un bordei. Zece suflete din Zorleni au primit în dar o casă nouă(video)

(Video) Nu mai locuiesc într-un bordei. Zece suflete din Zorleni au primit în dar o casă nouă(video)

Gest impresionant, de omenie. O familie cu opt copii din Zorleni a primit, în dar de Crăciun, o casă. Oameni cu suflet, coordonați de bârlădeanul Andrei Negruț, au întins o mana de ajutor familiei și i-au construit o casă solidă, pe care apoi au utilat-o cu absolut tot ce era necesar.
Sfințirea casei a fost oficiată astăzi, după trei luni, cât a durat construirea imobilului. Familia care a primit acest dar nesperat este o familie binecuvântată de Dumnezeu. E o familie în care dragostea este nelipsită. Copiii, cinci băieți și trei fetițe, una de doar 4 luni, sunt mândria părinților. Au grijă unul de altul, merg la școală sau grădiniță, sunt ascultători și veseli tot timpul.
Părinții lor, oameni cu frică de Dumnezeu, nu au beneficiat niciodată de ajutor social. Tatăl își câștigă existența cu ajutorul căruței cu cal, iar mama are grija de copilași, astfel încât să nu le lipsească nimic.
Acum, de Crăciun, au tăiat un porc crescut de ei. Au făcut cârnați, șunculiță afumată, produse pe care le-au atârnat sub streașina bordeiului în care au locuit toți zece până mai ieri. Era o cocioabă de 15 metri pătrați, unde nu încăpeau decât două paturi, o sobă și o masă. De multe ori, pentru că nu încăpeau în cele două paturi, unii copiii se culcau pe jos.
Se spălau la balie, claie peste grămadă. Aveau căldură de la soba încinsă și căldură parintior. Erau fericiți, în felul lor. Nu sperau că vor avea o casă spațioasă și luminoasă, dotată cu tot ce trebuie, apă curentă, electricitate, televizor și baie cu duș.
Dumnezeu lucrează prin oameni și asta au simțit-o cei zece membri ai familiei din Zorleni.

De aceea, din pomelnicul lor dus la biserică nu vor lipsi niciodată numele celor care i-au ajutat sa iasă la lumina
Adrian Diaconu, Vasile Coman, Toma Munteanu, Crismih, Nomis 2003, Manox Investment Barrier Bacău, Râmboi Gina, Liviu Viju, Andrei Mereuță, Filip Ionuț, Emil Muntesanu, Mihaela Zamfir, Nicușor Tășchină, Tayfun Omer, Ciprian Munteanu, Claudiu Petrea, Adrian Pană, Răzvan Onofrei, Barză Valentin, Andrei Costiug, Dan Ananie, Club Off-Road Bârlad, Parohia „Sfinții Voievozi”, Atelierul de Marmură Iași, George Enache, Munteanu Sorin, Rădescu Liviu, Sabina Chiru, Sandu Ionuț, Alexandru Ilaș, Adrian Prisecaru, Rusu Mihai, Viorel Iurciuc, Aadrian Pană, Bikerboyz Bârlad, Samoilă Costel, Vlad Bojianu, Luci Feleșteanu, Dan Mitrea, Maria Năstase, Marius Iamandi și Doru Hultoană, precum și alți oameni de bine care au dorit să rămână anonimi. (M.N.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*