Home » Administratie » Primăria Vaslui nu exclude contractarea unui credit pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare

Primăria Vaslui nu exclude contractarea unui credit pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare

Primăria Vaslui nu exclude posibilitatea contractării unui împrumut pentru susținerea proiectelor de dezvoltare. În acest moment, gradul de îndatorare al municipiului Vaslui este de 2,4%, fiind vorba de un credit luat în urmă cu circa 15 ani pentru închiderea gropii de gunoi. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că zona împrumutului este deschisă, însă se va apela la această variantă doar atunci când este nevoie.

”Când vom vedea că nu putem finanța proiectele și există riscul să blocăm o investiție atunci vom apela la un împrumut. Acest credit este garantat de stat și trebuie să te înscrii la Ministerul Finanțelor pentru a primi acești bani, care întră în deficitul de la nivel național. Ministerul Finanțelor are la dispoziție o sumă de bani pe care o acordă administrațiilor locale în funcție de solicitări”, a spus Vasile Pavăl.

În anul 2021, municipiul Vaslui va beneficia de un volum de investiții foarte mare. Este vorba despre cele șapte proiecte din cadrul POR 2014-2020 – Axa Prioritară 4, care totalizează suma de 27 milioane de euro. Pentru toate aceste investiții, cota de cofinanțare a Primăriei Vaslui se ridică la 10 milioane de lei.

Unul din proiecte vizează construcția unei creșe pe terenul care a aparținut fostei unități militare din centrul municipiului Vaslui. Totodată, o grădinița va fi ridicată pe un teren din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Printr-un alt proiect european, municipalitatea vizează reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ preuniversitar – Liceul ”Ion Mincu”. Investiția constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de contrucție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: