Home » Coronavirus » Tot mai mulți bolnavi de COVID în stare gravă sunt transferați în alte județe

Tot mai mulți bolnavi de COVID în stare gravă sunt transferați în alte județe

Secția ATI a spitalului din Bârlad, unitate suport COVID, nu mai are locuri, iar în ultimele trei săptămâni a fost în situația de a nu putea interna mai mulți pacienți în stare gravă. Ieri, de exemplu, au fost transferați trei pacienți de la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) Bârlad la alte secții ATI din Vaslui sau din Iași.

Astfel, un pacient de 89 de ani, care a fost adus în stare foarte gravă la CPU Bârlad, a fost transferat la secția ATI a Spitalului Județean Vaslui. La fel s-a întâmplat și cu un bărbat de 76 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la Iași, iar un alt bărbat de 75 de ani a fost dus la spitalul modular din Lețcani (Iași), unde a fost identificat un loc disponibil la ATI.

Spitalul „Elena Beldiman” a tratat în secția ATI zeci de pacienți din alte județe, dar acum, din cauza supraaglomerării, în ciuda faptului că a fost crescut numărul de paturi la 20, nu mai sunt locuri disponibile.

Numărul pacienților depășește numărul de paturi de la ATI și, ca atare, s-a ajuns la incapacitatea secției de a mai putea interna toate cazurile care au nevoie de ventilație mecanică. Situația este destul de grea și astfel de transferuri vor deveni tot mai dese. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*