Home » Administratie » Vasile Pavăl: Pentru a primi bani de la bugetul statului, este nevoie de un grad de încasare bun al impozitelor locale

Vasile Pavăl: Pentru a primi bani de la bugetul statului, este nevoie de un grad de încasare bun al impozitelor locale

Obținerea de finanțare de la bugetul consolidat al statului pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare de la nivel local trebuie să fie susținute de o bună colectare a impozitelor și taxelor locale. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că în discuțiile pe care le are cu alți primari din zone mai dezvoltate ale țării, aceștia întreabă dacă la nivel local se colectează obligațiile fiscale. Practic, trebuie să fie un echilibru financiar între ceea ce se încasează în plan local și ce sume sunt transferate de la bugetul statului.

”Dacă am discuții cu colegi din zone cu economii dezvoltate care contribuie cu bani la bugetul consolidat, aceștia mă întreabă dar tu la Vaslui cu ce participi? Că vii permanent să îți dau! Lasă-mă și pe mine să iau bani să mă dezvolt și eu, pentru că sunt orașe care nu au terminat nici ei cu problemele. Sunt orașe puternice care nu se grăbesc să atribuie bani zonelor defavorizate. Noi avem un argument puternic: gradul de încasare al taxelor și impozitelor locale este de 95%”, a explicat Vasile Pavăl.

Impozitele și taxele locale datorate la bugetul municipiului Vaslui vor fi indexate pentru anul 2021 cu rata inflației de 3,8%, înregistrată în anul trecut. În anul fiscal 2021, pentru terenul agricol nelucrat timp de 2 ani consecutiv, impozitul pe teren se va majora cu 500%, începând cu al treilea an. De asemenea, pentru anul viitor, impozitul pentru clădirile neîngrijite situate în intravilan se vor majora cu procente cuprinse între 300 și 500%.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: