Home » Coronavirus » Mai puține îmbolnăviri de COVID, dar mai multe cazuri severe.In acest timp,magazinele sunt superaglomerate.

Mai puține îmbolnăviri de COVID, dar mai multe cazuri severe.In acest timp,magazinele sunt superaglomerate.

Chiar dacă s-a observat o ușoară scădere a numărului persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 în ultima săptămână, numărul bolnavilor are toate șansele să crească din nou, în urma sărbătorilor de iarnă, dacă nu se vor  evita aglomerațiile din spații publice, reuniunile de familie sau petrecerile cu mai multe persoane.

Din statisticile puse la dispoziție de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, numărul cazurilor severe este în creștere continuă, ceea ce înseamnă că virusul a devenit mai agresiv. Ca urmare, tot mai mulți pacienți au nevoie de internare în secția ATI.

Spitalul din Bârlad  nu mai are paturi libere la Terapie Intensivă, așa că e nevoit să trimită pacienții în stare gravă din județ, la alte unități din țară, asta dacă se identifică locuri libere.

Singura soluție pentru ținerea sub control a pandemiei este adoptarea de către cetățeni a atitudinii corespunzătoare, respectiv distanțare, purtarea măștii și igienizarea corectă și continuă a mâinilor. Specialistii sunt convinși că dacă aceste reguli profilactice nu vor fi luate în serios de populație, la mijlocul lunii ianuarie, după sărbători, vom asista la o creștere a numărului cazurilor de COVID.

Ieri, se aflau internați la unitatea suport COVID din Bârlad 273 de pacienți, 7 din alte județe. Dintre aceștia, 7 sunt asimptomatici, 34 au forme ușoare, 130 prezintă forme medii, 82 au forme severe și 20 erau internați la ATI. De asemenea, 717 persoane pozitive sunt izolate la domiciliu.

„Rețineți aceste date și comparați-le cu cele de la mijlocul lunii ianuarie, adică la două săptămâni după Revelion.”, a menționat un reprezentant al DSP Vaslui. (M. N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*