Home » Business » Primăria Vaslui va avea în organigramă o echipă de constructori

Primăria Vaslui va avea în organigramă o echipă de constructori

Primăria Vaslui va avea din anul viitor o echipă de muncitori în construcții, pentru realizarea unor reparații din oraș. Societatea va fi prevăzută în organigrama pe anul viitor, urmând ca de la bugetul local să fie acordată finanțarea pentru respectivele activități.

”Îmi doresc o echipă pentru reparații, cum ar fi un coș de gunoi, o bancă, un trotuar și altele. Îmi doresc această echipă pentru lucrările mici de intervenții. Constructorii care au fost până acum sunt departe, prin contract, trebuie să te rogi de ei. Când îi dai telefon și îi spui să meargă să repare o bancă, spune că nu a avut oameni și altele”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Din nefericire, mediul de afaceri local nu a profitat de întoarcerea în țară a vasluienilor, din cauza pandemiei de coronavirus. Fără o strategie care să ofere o perspectivă optimistă de dezvoltare a județului Vaslui, fără a oferi locuri de muncă plătite decent, majoritatea oamenilor întorși din țările europene pleacă din nou la muncă în străinătate.

”A venit această forță de muncă, dar noi le putem oferi ceva?! Oamenii aceștia își spun: ne dă cineva de muncă sau ne ducem din nou la cules de sparanghel! Trebuie să se vrea să se facă o strategie de dezvoltare la nivel național și apoi una aplicată la nivel local. De sus în jos trebuie luate aceste măsuri. Dacă vorbim de județul Vaslui, atunci să dezvoltăm agricultura, să cultivăm grâu, porumb, sfeclă de zahăr. La Fălciu trebuia să fie construită o fabrică de zahăr, dar după anul 1989 nu s-a mai terminat construcția. Nu mai făcem import de zahăr, dacă avem aceste fabrici. Dacă nu le oferim nimic, normal că acești oameni pleacă”, spunea Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*