Home » Administratie » Când se va muta într-un nou sediu Grădinița nr. 5 din Bârlad

Când se va muta într-un nou sediu Grădinița nr. 5 din Bârlad

Vești bune pentru preșcolarii și cadrele didactice ale Grădiniței Nr. 5 din Bârlad. În anul care vine ar putea fi finalizat noul sediu al grădiniței, care va fi construit lângă Școala de Arte „N.N. Tonitza”, printr-un proiect cu finanțare europeană.

În luna iunie a fost semnat contractul de finanțare între municipalitate și Ministerul Dezvoltării, după care a fost organizată licitația pentru proiectare și a fost recepționat proiectului tehnic.

Reprezentanții Primăriei Bârlad spun că în luna ianuarie 2021 va fi publicată licitația pentru executarea lucrării și, dacă nu vor exista contestații, în primăvară ar putea începe efectiv lucrările de construcție. Primăria Bârlad a depus acest proiect la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est încă din 2018, încercând să rezolve astfel problema spațiului impropriu și subdimensionat în care funcționa Grădinița Nr 5.

După doi ani în care au fost urmați pașii necesari, s-a ajuns aproape de finalul demersului. Noul sediu al grădiniței, care va fi construit pe locul unde a funcționat cu ceva timp în urma Sindicatul din Învățământ „Tutova”, dar unde erau amplasate și câteva garaje ce au fost demolate acum un an, va fi o clădire modernă, compusă din parter și etaj, cu o suprafață construită de 1.600 mp. Valoarea investiției este de 5 milioane de lei. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: