Home » Local » Criza economică lovește în populația săracă. Tot mai mulți vasluieni apelează la ajutorul social

Criza economică lovește în populația săracă. Tot mai mulți vasluieni apelează la ajutorul social

Numărul asistaților sociali din județul Vaslui a crescut în acest an cu 241 beneficiari. La sfârșitul lunii noiembrie 2020, erau în plată 7.843 beneficiari de venit minim garantat, care au încasat o sumă totală de 2.179.148 lei, suma medie achitată fiind de 277 lei. Spre comparație, în luna ianuarie a acestui an, erau înregistrați la plată doar 7.602 beneficiari.

Ajutorul social se acordă familiilor și persoanelor singure, cetățeni români sau străini, inclusiv persoanelor fără locuință, ale căror venituri lunare se situează sub pragul de 142 lei – pentru persoanele singure și 527 lei pentru familia formată din cinci persoane.

”În prima parte a acestui an am avut 15 solicitări pentru ajutorul social. Acest număr de solicitări este mai mare decât cel înregistrat în ultimii doi ani. Sunt familii tinere care se află într-o situație grea, fără loc de muncă, respinși de angajatori și nu avem altă soluție decât să îi punem pe ajutor social. Din cauza pandemiei mulți nu mai au locuri de muncă și o parte din cei întroși din străinătate acum nu mai luccrează”, a spus Ionuț Ghiur, primarul comunei Vinderei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*