Home » Administratie » Veniturile din impozite locale la bugetul municipiului Vaslui vor fi în anul 2020 de circa 30 milioane de lei

Veniturile din impozite locale la bugetul municipiului Vaslui vor fi în anul 2020 de circa 30 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU 

Pentru anul 2020, se estimează ca la bugetul local al municipiului Vaslui să se încaseze în jur de 30 milioane de lei din taxe și impozite locale. Dacă ne raportăm la prevederile bugetare definitive din impozite și taxe locale în valoare de 36.463.123 lei, rezultă un grad de încasare de 85%.

Eugen Boț, director economic în cadrul Primăriei Vaslui, a spus că anul 2020 a fost o perioadă dificilă pentru întreaga societate, lucru care s-a repercutat direct în procentul de încasare la bugetul local. Față de anul 2019 colectările sunt mai mici cu circa 10%, însă această diminuare se explică prin măsurile adoptate în contextul actualei crize de sănătate.

Bineînțeles, în aceste încasări se regăsesc și facilitățile acordate în acest an. În 2020 au fost suspendate procedurile de executare silită și nu s-a putut transmite nici măcar o somație de plată. Aceste debite se vor regăsi în rămășița anului 2020, urmând ca în anii următori aceste sume să fie recuperate”, a explicat Eugen Boț.

Taxele și impozitele locale constau în impozite pe clădiri, terenuri, transport, amenzi, chirii și concesiuni, taxe de firmă și publicitate, alte impozite și taxe locale.  La această dată, Primăria Vaslui are înregistrate 50.000 de roluri pentru persoanele fizice și 2.850 roluri pentru persoanele juridice.

Contribuabilii pot achita obligațiile fiscale și prin plata cu autentificare pe ghișeul.ro. Contribuabilul își poate cunoaște electronic suma de plată, iar dacă dispune de un card bancar valabil poate face plata din fața unui calculator. De asemenea, la Serviciul Financiar se poate achita cu card bancar prin intermediul P.O.S.

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2020 prevede la capitolul venituri suma de 163.136.000 lei, iar la cheltuieli este estimată aceeași sumă. De asemenea, la secțiunea de funcționare sunt previzionate venituri în valoare de 115.282.000 lei. Nu în ultimul rând, secțiunea de dezvoltare din cadrul bugetului general pe 2020 al municipiului Vaslui are prevăzută la capitolul venituri suma de  47.854.000 lei.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: