Home » Business » 9 motive pentru care ginul este, de fapt, bun pentru sănătate

9 motive pentru care ginul este, de fapt, bun pentru sănătate

Cel mai bine este să evitați să beți prea mult gin, dar această băutură cu conținut scăzut de calorii are unele beneficii speciale care v-ar putea surprinde. De la calmarea alergiilor până la a vă menține pielea moale, iată 9 motive pentru care s-ar putea să vă bucurați să închinați un pahar de gin în această vară.

1) Poate ajuta la calmarea alergiilor. Potrivit Asthma UK, trecerea la gin în lunile de vară ar putea ajuta la calmarea tusei și a strănuturilor. Teoria este că băuturile precum berea și cidrul au un conținut mai ridicat de histamină, datorită procesului lor de fermentare, ceea ce înrăutățește adesea simptomele febrei fânului, deci optarea pentru băuturi spirtoase limpezi precum ginul le poate reduce. Ok, nu este un remediu complet, dar credem că majoritatea oamenilor ar fi dispuși să-l încerce.

2) Vă poate ajuta să luptați împotriva bolilor. Boabele de ienupăr, principalul ingredient al ginului, sunt un fruct incredibil de sănătos, care prezintă o multitudine de beneficii medicinale. Utilizate de secole ca antiseptic local, fructele de ienupăr pot ajuta, de asemenea, la combaterea tusei și a congestiei pulmonare. Uleiurile conținute în fructele de ienupăr agită pasajele bronșice și expulzează mucusul.

3) Vă poate ajuta să vă păstrați pielea moale. Sigur că ați auzit de beneficiile anti-îmbătrânire ale vinului roșu, dar știați că și ginul oferă un efect comparabil? Ingredientul principal al ginului este ienupărul, ale cărui boabe sunt pline de antioxidanți. La rândul lor, acestea pot ajuta la promovarea aspectului pielii sănătoase și tinere. Acestea fiind spuse, un gin tonic dublu nu se pune ca una dintre cele cinci porții de fructe și legume necesare zilnic.

4) Ușurează balonarea. Fructele de ienupăr acționează, de asemenea, ca un diuretic natural, iar ierburile folosite la fabricarea ginului sunt cunoscute pentru rolul lor de a ajuta digestia. Deci, dacă observați că alcoolul vă balonează, trecerea la gin poate provoca mai puțină iritație gastrică.

5) Calmează durerile articulare. În plus față de alte beneficii, ienupărul a fost, de fapt, un remediu din lumea veche pentru durerea unor afecțiuni precum artrita și reumatismul. De fapt, unii bolnavi de artrită folosesc stafide înmuiate în gin pentru a reduce inflamația articulațiilor. În vremurile de dinaintea anestezicelor mai sofisticate, persoanele cărora trebuia să li se amputeze membre consumau cantități enorme de gin, pentru a ajuta la amorțirea durerii. Era grosolan, dar eficient.

6) Este sărac în calorii. Ginul este unul dintre cele mai puțin alcoolice spirtoase pe care le puteți bea, cu doar 97 de calorii per shot. Adăugați-l într-un cocktail cu conținut scăzut de calorii – limonadă sau apă tonică – și veți atinge în continuare un total mult mai mic decât ați face-o cu un pahar de vin (160 calorii) sau o halbă de bere (208 calorii).

7) Este cea mai bună băutură pentru diabetici. Cercetările publicate în Journal of Diabetes Nursing în 2008 au analizat cele mai sigure băuturi pe care le pot consuma persoanele cu diabet de tip 1 și ghiciți ce? Au descoperit că ginul tonic a ieșit în vârf. Desigur, ar trebui să consultați întotdeauna un medic dacă sunteți diabetic și sunteți îngrijorat de consumul de alcool, dar s-ar putea să merite să întrebați medicul de familie.

8) Vă ajută să trăiți mai mult. Un studiu a constatat că consumul moderat de băuturi alcoolice pare să reducă riscurile de a dezvolta boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și cataractă și se spune că ingredientele din gin (da, ienupărul din nou) pot ajuta la întărirea țesutului conjunctiv din vene. Acestea conțin flavonoide, care ajută la prevenirea arterelor înfundate.

9) Poate ține malaria la distanță. Dacă se întâmplă să călătoriți într-o țară în care există malarie, vă recomandăm să vă comandați un gin tonic când ajungeți acolo. Clasicul G&T a fost băut pe scară largă în anii 1800 pentru a face chinina din apa tonică mai plăcută. Această chinină, derivată din scoarța de cinchona, a fost un medicament esențial care a funcționat atât pentru vindecarea, cât și pentru prevenirea malariei. Deși nu v-am încuraja niciodată să înlocuiți medicamentele antimalarice cu consumul de gin tonic, un pahar sau două nu vă poate face rău.

%d blogeri au apreciat: