Home » Administratie » Distracția la iarmarocul din Bârlad va costa 1 leu!

Distracția la iarmarocul din Bârlad va costa 1 leu!

Pentru prima oară în istoria post-decembristă a tradiționalului bâlci de la Bârlad, administrația locală a decis impunerea unei taxe modice pentru toți cei care vor dori să se distreze la iarmaroc. Întruniți pentru o ședință de îndată miercuri, 18 august, consilierii municipali bârlădeni au aprobat impunerea unei taxe de 1 leu (*pe zi) de fiecare persoană ce va dori să intre la bâlci. Excepție de la taxă fac doar copiii cu vârsta până în trei ani.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de șeful Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) din cadrul Primăriei Bârlad – Mircea Iosipescu – care a mai solicitat încă o taxă de 1 leu pe care trebuie să o plătească fiecare persoană care dorește să acceseze grupul sanitar din bâlci.

„Considerăm că este necesară introducerea unei astfel de taxe, având în vedere cheltuielile generate cu amenajarea locației în care se desfășoară bâlciul anual. De asemenea, încasările din această taxă vor fi folosite pentru întreținerea și igienizarea locației mai sus menționate, precum și pentru viitoarele investiții ce se vor efectua în terenurile și clădirile aferente”, așa sună motivația celor de la DAPPC Bârlad consemnată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre votat la ședința CL de miercuri.

Cum era și de așteptat, proiectul a generat vii dispute între consilierii locali, care s-au contrat pe marginea acestui subiect vreme de aproape două ore. Totuși, finalmente, proiectul a fost aprobat. Anul acesta, bâlciul de la Bârlad se va derula în perioada 20 – 29 august, însă autoritățile locale au impus un set de restricții (care pot fi vizionate aici: https://estnews.ro/2021/08/17/anul-acesta-avem-balci-la-barlad-dar-cu-anumite-restrictii/) -ținând cont de contextul pandemiei de COVD-19.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: