Home » Culture » Meșterii populari din țară își vor da întâlnire la Târgul Meșterilor Populari din Vaslui

Meșterii populari din țară își vor da întâlnire la Târgul Meșterilor Populari din Vaslui

În perioada 3 – 5 septembrie 2021, în municipiul Vaslui va avea loc Târgul Meșterilor Populari. Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, a spus că evenimentul va avea loc în Parcul Copou și vor fi prezenți meșteri populari din zone importante ale țării din punct de vedere tradițional.

„A sosit momentul să deschidem sezonl de toamnă al evenimentelor. Sper că la acest târg să se adune cel puțin ca în anii anteriori privitori de obiecte de bun gust (ceramică, prelucrarea lemnului etc.). Este foarte important să avem acest contact permanent cu publicul, deoarece am trăit o perioadă lungă cu aceste restricții provocate de pandemia de coronavirus”, a spus Lucian Onciu.

La târgul popular vor veni meșteri din Bucovina, Iași, Horezu etc. De la eveniment nu va lipsi nici arta culinară. Duminică, 5 septembrie, în ultima zi a manifestării, va avea loc un spectacol prezentat de trupa Teatrului „Podul Înalt” din comuna Munteni de Jos, care va prezenta spectacolul „Amintiri din copilărie”, o adaptare păpușărească după Ion Creangă.

„Vă așteptăm să fiți alături de noi și să profităm de ocazia pe care ne-o oferă toamna. Am avut o vară consistentă în evenimente și am reușit să ne reconencăm cu publicul”, a mai spus Lucian Onciu.

În această vară a fost organizat Festivalul Internațional de Folclor „Hora din Străbuni”, Zilele Culturale ale municipiului Vaslui, precum și Festivalul de Muzică Corală Laică și Religioasă „Gheorghe Cucu”.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: