Home » Local » Vasluienii beneficiază de fonduri de peste 1,2 milioane de lei pentru serviciile stomatologice

Vasluienii beneficiază de fonduri de peste 1,2 milioane de lei pentru serviciile stomatologice

Pacienții din județul Vaslui beneficiază de servicii stomatologice din pachetul de bază, în funcție de categoria de asigurat din care fac parte: copii 0-18 ani, peste 18 ani, beneficiari ai legilor speciale.

Astfel, de serviciile de tip profilactic beneficiază atât copiii, cât și persoanele încadrate prin legi speciale, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vaslui decontând în acest caz 100% din tariful serviciului respectiv.

„Pentru unele servicii (ex. extracția sau proteza acrilică), în cazul asiguraților cu vârsta de peste 18 ani, decontarea din fond este la un nivel de 60% din tariful practicat în sistemul de asigurări de sănătate”, a spus Marius Arcăleanu, directorul CAS Vaslui.

La data de 31 iulie 2021, la nivelul juddețului Vaslui se aflau în contract cu CAS Vaslui un număr de 42 furnizori de servicii medicale în asistenţă medicală de specialitate pentru specialitatea medicină dentară, din care  31 se află în mediul urban şi  11 se află în mediul rural , după cum urmează: Vaslui – 17 contracte; Bârlad – 10 contracte; Huși – 3 contracte; Negrești – 1 contract; Mediul Rural – 11 contracte.

În perioda 1 ianuarie – 30 iunie  2021 pentru servicii medicale în asistenţă medicală de specialitate pentru specialitatea medicină dentară s-au decontat 592,94 mii lei, bugetul alocat pe anul 2021 fiind de 1.201 mii lei, cu o medie lunara de 100,08 mii lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: