Home » Local » Cum să aveți grijă de un hoverboard

Cum să aveți grijă de un hoverboard

Hoverboard-ul a fost votat drept cel mai bun și cel mai popular dispozitiv de mobilitate mai mulți ani la rând, iar personalități proeminente precum John Legend, Jamie Fox și chiar Barack Obama au fost fotografiate folosind aceste vehicule în trecut.

De-a lungul anilor, hoverboard-ul a câștigat popularitate pe tot globul. Deși la început a fost mai scump, producătorii au început acum să creeze hoverboard-uri de calitate, accesibile și fiabile. Dacă abia ați cumpărat un hoverboard pentru prima dată, trebuie să înțelegeți cum să aveți grijă de el.
Ce este și cum a apărut hoverboard-ul?
Un scuter cu auto-echilibrare, cunoscut, de asemenea, sub denumirea de hoverboard, este un vehicul auto-echilibrat format din două roți motorizate, conectate la o pereche de tampoane articulate, pe care utilizatorul își așează picioarele. Acesta controlează viteza înclinându-se înainte sau înapoi și direcția de deplasare răsucind tampoanele.

Inventat în forma sa actuală la începutul anului 2013, dispozitivul hoverboard poate fi gasit si pe emag si a fost subiectul unor dispute complexe privind brevetele. Shane Chen, un om de afaceri american și fondatorul Inventist a depus un brevet pentru un astfel de dispozitiv în februarie 2013 și a lansat o campanie de strângere de fonduri Kickstarter în mai 2013.

Popularitatea crescândă a dispozitivelor în țările occidentale a fost atribuită, inițial, susținerii de către o gamă largă de celebrități (inclusiv Justin Bieber, Kendall Jenner, Chris Brown, Soulja Boy și Wiz Khalifa). Fondatorii companiei americane PhunkeeTree s-au întâlnit cu consiliul de la Hong Kong Electronics Show în 2014 și s-au implicat în distribuția sa la scurt timp după aceea.

Până în iunie 2015, vehiculul a fost realizat de mai mulți producători, în principal în regiunea Shenzhen din China. În aprilie 2015, Ninebot, un producător semnificativ de dispozitive a achiziționat Segway Inc. (care a afirmat separat că deține brevete pentru scuterele auto-echilibrate), pentru a soluționa litigiul.

În mai, Chen și-a exprimat frustrările cu privire la drepturile de brevet în China. În august 2015, Mark Cuban a anunțat planurile de a cumpăra brevetele Hovertrax de la Chen. Multe dintre unitățile furnizate în primul an de fabricație au fost defecte și susceptibile să ia foc, rezultând o retragere majoră a produselor de la mai mulți producători în 2016.
Cum să aveți grijă de un hoverboard
Iată câteva sfaturi de mentenanță care trebuie respectate religios de fiecare proprietar de hoverboard care vrea să îl poată folosi cât mai mult timp.
Păstrați-vă roțile curate
Utilizarea regulată a unui hoverboard poate asimila multă murdărie și resturi pe roți. Dacă păstrați roțile murdare pentru o perioadă îndelungată, deșeurile pot ajunge la motor, reducând eficiența hoverboard-ului în sine.

Asigurați-vă că vă curățați roțile în mod regulat. Acest lucru nu numai că va asigura funcționalitatea corectă a hoverboard-ului, ci va menține și estetica plăcută a acestuia.
Păstrați bateria întotdeauna încărcată
Un alt lucru important de care trebuie să țineți cont în timp ce folosiți un hoverboard este să-i mențineți bateria încărcată tot timpul. Majoritatea hoverboard-urilor sunt alimentate de baterii litiu-ion, care sunt reîncărcabile. Cu toate acestea, cât timp sau cât de eficient vor funcționa aceste baterii pe termen lung depinde în totalitate de modul în care aveți grijă de ele.

Încărcarea regulată este obligatorie pentru fiecare hoverboard. Înainte de a-l scoate la plimbare pentru prima dată în timpul zilei, asigurați-vă că este complet încărcat.
Păstrați-l curat
Pentru a vă asigura cea mai mare eficiență a hoverboard-ului dvs., trebuie să păstrați placa de fibră cu mai multe straturi curată tot timpul. Placa poate acumula multă murdărie și resturi, mai ales dacă este utilizată în fiecare zi. Dacă nu întrețineți corect senzorul și alte părți interioare ale plăcii, acest lucru poate afecta funcționalitatea hoverboard-ului.

Menținerea acestuia curat tot timpul nu numai că îl face să arate bine, ci poate și să-i îmbunătățească eficiența.
Lăsați-l să se răcească
La fel ca smartphone-urile, hoverboard-urile tind să se încălzească, odată cu utilizarea excesivă. Trebuie să lăsați hoverboard-ul să se răcească în întregime, dacă îl utilizați pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru vă va ajuta să măriți rezistența hoverboard-ului și să vă bucurați de o călătorie lină.