Home » Local » 5 sfaturi pentru un pat frumos și confortabil

5 sfaturi pentru un pat frumos și confortabil

Pe măsură ce seara se apropie după o zi aglomerată, ne trezim numărând orele până când ne putem întinde în patul nostru confortabil și ne putem rătăci într-un roman înainte de a dormi în sfârșit. Este un moment de liniște și restaurare, este un loc sigur pentru odihna corpului, cât și minții. Și este cu siguranță unul dintre locurile noastre preferate – cu atât mai mult cu cât am dat dormitorului nostru un aspect nou cu lenjerii Pucioasa.

Dormitoarele noastre și, în special, paturile noastre, ar trebui să fie iazuri confortabile și călduroase, unde să putem scăpa de dificultățile sau problemele care ne-au urmat de-a lungul zilei. Într-o zi, stați cocoțat în patul dvs., în timp ce citiți un articol, alteori vă culcați cu partenerul sau copiii dvs., printre grămezi de perne și pături și citiți poveste după poveste, iar alte zile pur și simplu cădeți în pat, gata pentru un somn atât de necesar după o zi obositoare.

Petrecem mult timp în dormitoarele noastre, dar deseori trecem cu vederea aceste spații, concentrându-ne în schimb pe principalele zone de locuit ale caselor noastre. Totuși, ar trebui să avem cu toții un dormitor frumos și confortabil în care să evadăm și, în opinia noastră, asta începe cu un pat frumos și confortabil.

Crearea patului perfect nu trebuie să fie dificilă. De fapt, este destul de ușor, mai ales când puteți urma sfaturile experților. Iată câteva dintre preferatele noastre.

Numărul de fire este important, dar nu este cel mai important aspect.

Adevărul este că o mulțime de marketing se îndreaptă către cearșafurile și plapumele care au un număr mare de fire, dar o calitate slabă a țesăturii. În primul rând, căutați cearșafuri fine de bumbac, care au fire mai puternice și mai moi, care rezistă la spălare după spălare, chiar și la un număr mai mic de fire.

Chiar și calitatea superioară nu durează pentru totdeauna.

Veți dormi mult mai bine (și mai sănătos) dacă urmați câteva reguli de bază de înlocuire. Saltelele bune rezistă până la 10 ani; schimbați-le mai repede dacă vă treziți în mod constant cu senzație de oboseală sau de durere sau dacă salteaua arată ca ceva din CSI, cu conturul permanent al corpului dvs. încă vizibil după ce v-ați ridicat timp de câteva minute.

Înlocuiți-vă pernele o dată pe an sau mai frecvent dacă vă treziți cu dureri de gât sau vă puteți plia cu ușurință perna în jumătate și rămâne așa. Inserțiile de plapumă pot fi păstrate pentru perioade mai lungi, dar dacă sunt cocoloașe sau încep să apară pete în țesătură, este timpul să le donați la adăpostul pentru animale preferat. Cearșafurile de bună calitate rezistă de obicei 5 ani, uneori mai mult.

Amestecați, nu asortați.

Alegeți o piesă focală – o plapumă superbă, o cuvertură de lux sau un set de cearșafuri imprimate – care are o mulțime de posibilități de împerechere. Acest lucru vă va permite să vă schimbați aspectul de la sezon la sezon, pur și simplu prin schimbarea articolelor însoțitoare. Odată ce ați stabilit paleta de culori, devine ușor (și distractiv!) să amestecați imprimeuri pentru un aspect mai sofisticat.

Nu uitați straturile.

Acest lucru este deosebit de important dacă vă confruntați cu dificultăți în a vă menține cald – sau rece – în timpul nopții sau dacă vă împărțiți patul cu cineva care nu vă apreciază stilul de somn. Experții sunt în favoarea mai multor straturi ușoare – cearșafuri urmate de o plapumă matelassé, acoperită cu o pătură și finisată cu o plapumă ușoară – care pot fi date la o parte pentru un nivel adecvat de confort.

Culoare solidă sau lenjerii cu imprimeuri?

Lenjeria de pat în culori solide poate fi elegantă și simplă și poate oferi dormitorului un stil hotelier la modă. Culorile solide pot contribui, de asemenea, la un spațiu relaxant și zen, care este minunat pentru a vă relaxa după o zi lungă.

Secretul creării unui dormitor modern cu așternuturi în culori solide este o schemă de culori monocromatică. Alegeți culoarea principală, apoi acoperiți-o cu nuanțe mai deschise și mai întunecate de aceeași culoare. Acest lucru vă împiedică așternuturile să pară plictisitoare sau că ați aruncat pur și simplu o plapumă și perne asortate pe pat din comoditate.

Lenjeria de pat cu imprimeuri are avantajele sale. Dacă doriți să scoateți în evidență culorile accent din cameră, așternuturile cu imprimeuri vă oferă flexibilitatea de a prezenta doze mici din acea culoare, fără a vă copleși.

%d blogeri au apreciat: