Home » Local » Secția de oncologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui va avea un lift pentru transportul bolnavilor

Secția de oncologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui va avea un lift pentru transportul bolnavilor

Ana Rinder, directorul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, a spus că secția de oncologie din cadrul Pavilionul TBC va fi dotată cu un lift. În prezent, investiție se află în procedura de achiziție publică, după care va urma montarea liftului pentru transportul bolnavilor în cadrul secției de oncologie. În prezent, secția funcționează la etajul Pavilionului TBC, clădire care este situată în preajma unității de sănătate.

„Am demarat niște studii și ne trebuie o autorizație de la Ministerul Culturii pentru a putea interveni. Am căutat un expert la Iași pentru a face toate aceste demersuri la Ministerul Culturii, Ministerul Sănătății, Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Ne-am gândit să mutăm secția de oncologie de acolo, dar clădirea a fost beneficiară a unui proiect finanțat de Banca Mondială și trebuie să funcționăm în continuare acolo. Este o problemă  stringentă legată de deplasarea pacienților la această secție și ne gândim la o metodă de a o rezolva”, spunea Ana Rinder.

În ultimii ani, Consiliul Județean Vaslui a investit sume de bani pentru a reabilita clădirea, care se afla într-un avansat grad de degradare. Pavilionul TBC este o clădire de patrimoniu încadrată în categoria B, fiind construită în jurul anului 1.800.

„Este foarte important ca să înființăm un compartiment de îngrijire paliativă. Poate facem o clădire nouă sau ne gândim la o reutilizare a clădirii unde funcționează acum Policlinica Vaslui, care se va muta în noul ambulatoriu. Pentru paliație trebuie o clădire specială. Avem specialiști care doresc să presteze astfel de servicii, doar să găsim cadrul să-l facem”, a mai precizat Ana Rinder.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut