Home » Administratie » Veste bună pentru primarii vasluieni. Proiectele pe infrastructură nu vor mai fi finanțate de CNI

Veste bună pentru primarii vasluieni. Proiectele pe infrastructură nu vor mai fi finanțate de CNI

Proiectele care vizează modernizarea infrastructurii depuse la Compania Națională de Investiții (CNI) vor fi preluate pe Programul Național de Investiții. Pe CNI vor fi finanțate în continuare doar celelalte subprograme: cultură, sport, educație și sănătate.

„Proiectele pe infrastructură nu vor mai rămâne pe CNI. CNI nu va mai finanța decât subprogramele existente (cultură, sport, educație, sănătate) cu excepția lucrărilor de urgență, care sunt în etapele mai avansate de discuții”, a spus Mircea Abrudean, secretar general adjunct al Guvernului României.

În cursul acestui an, infrastructura rutieră din comunitățile rurale din județul Vaslui a fost afectată serios de fenomenele naturale extreme din această vară. În comuna Ivănești, din cauza prolilor torențiale și a viiturilor, nu mai puțin de 30 de kilometri de drumuri comunale au fost distruse.

Avem în total 120 kilometri de drumuri comunale și sătești, din care 30 au fost afectate de calamități. Nu am primit bani pentru repararea drumurilor. Suntem trimiși la CNI unde sunt mii de proiecte, ce să facem acolo?! Distrugerile sunt foarte mari pe drumurile comunale. Am chemat comisia și am făcut dosarul cu pagubele înregistrate. Am achiziționat piatră pe datorie pentru a reface drumurile, iar firma vine și ne cere banii”, a spus Vasile Novac, primarul comunei Ivănești.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut