Home » Administratie » CJ Vaslui continuă investițiile în educație. Școala nouă la „Sfânta Ecaterina” din Huși

CJ Vaslui continuă investițiile în educație. Școala nouă la „Sfânta Ecaterina” din Huși

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a precizat că în aproximativ o lună de zile va fi recepționată noua școală, care se construiește în cadrul Școlii Profesionale Speciale „Sfânta Ecaterina” Huși. Construcția clădirii este finanțată prin Planul Național de Dezvoltare Locală.

În paralel cu investițiile susținute de la bugetul național, CJ Vaslui derulează și un proiect european în domeniul învățământului, care în vedere reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Profesionale Speciale „Sfânta Ecaterina” Huși. Proiectul a început în data de 1 aprilie 2019 și se va finaliza în data de 30 aprilie 2023. Valoarea totală a proiectului este de 7.721.767 lei, din care finanțarea prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este de 7.028.769 lei.

Obiectivul investiției este asigurarea condițiilor optime de pregătire profesională pentru tinerii cu cerințe educative speciale din județul Vaslui, care provin în procent de peste 92% din afara municipiului Huși, unde este localizată singura școala profesională specială din județ. Astfel, cei 132 de elevi ai Școlii Profesionale Speciale Huși vor beneficia de un campus modernizat cu spații de recuperare, recreere, socializare, cazare și masă, care va avea un corp de cămin internat cu o capacitate de cazare de 111 locuri cu spații reabilitate și un corp de cantină modernizat cu o capacitate de 90 elevi/serie.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: